Biznis & tech

Uhićen je tip koji je otpužen za hakiranje Twitter računa Obame, Bidena, Bezosa i drugih

Dvadesetogodišnjak je optužen za kompromitiranje 130 Twitter računa

FOTO: Unsplash

Dvadeset dvogodišnji Britanac, Joseph O’Connor uhićen je u srijedu u Španjolskoj uz optužbu da je sudjelovao u hakiranju osmišljenom da prevari one koji prate poznate ličnosti na društvenim mrežama, kako bi od njih dobio kriptovalute, točnije bitcoin.

Hakiranje se pokušalo postići tako da pratitelji ciljanog računa na Twitteru pošalju bitcoin na određenu adresu i na svom profilu podijele poruku “Vraćam svojoj zajednici”, piše Unilad.

Amerika traži izručenje

Računi koji su mu bili meta uključuju Baracka Obamu, Elona Muska, Joe Bidena, Jeffa Bezosa, Warrena Buffeta, Mike Bloomberga, Kim Kardashian, Kanye Westa, Apple i još druge. Amerikanci će tražiti O’Connorovo izručenje jer ga se osim za kompromitiranje 130 Twitter računa, optužuje i za vrebanje maloljetnika po internetu i kršenje korisničkih računa na Snapchatu i TikToku.

O’Connor je treća osoba uhićena zbog hakiranja Twittera pridruživši se sedamnaestogodišnjaku s Floride za kojeg se smatra da je mozak sheme. Od Twitter korisnika uspjeli su steći bitcoin u vrijednosti preko 100.000 dolara.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu