Biznis & tech

Under Armour je u godinu dana rastao 30 posto, a direktor za uspjeh zahvaljuje dvojici sportaša i balerini

Pretekao je Adidas i sad je drugi svjetski sportski brend iza Nikea

Američki sportski brend Under Armour raste ludom brzinom. U četvrtak su objavili rezultate za treći kvartal i pokazali rast prihoda od 29 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Vrijednost dionica nakon to ga im je porasla 7,3 posto. U izjavama nakon objave direktor Kevin Plank rekao je da za rast zahvalan trima osobama koje ni ne rade u Under Armouru.

Kompanija u zadnje vrijeme najviše raste u opremi za golf, ženskoj sportskoj opremi i košarkaškim dresovima i tenisicama. Plank se za to zahvalio golferu Jordanu Spiethu, primabalerini Misty Copeland i zvijezdi Golden State Warriorsa Stephenu Curryju, po mnogima jednom od najboljih šutera u povijesti NBA.

Curryjev NBA prsten utrostručio prodaju tenisica

stephen curry

“U posljednjih godinu dana troje sportaša Under Armoura prešlo je granice svojih sportova i svi ih znaju po imenima, Stephen, Misty i Jordan,” rekao je Plank “”Ti su nas sportaši zajedno naučili izuzetno važnu lekciju da moramo razmišljati šire.”

Under Armour je posebno veliki pomak napravio na tržištu tenisica i dresova za košarku. Plank tvrdi da je Curry taj segment povukao jače nego što su očekivali. “On stvara takvo zanimanje za brend da nam promet na platformi za online prodaju progresivno raste, promet košarkaške opreme u godinu dana skočio je 300 posto” rekao je Plank.

Misty Copeland radi čuda za UA opremu za žene

misty copeland nastup

Tržištem košarkaških tenisica vlada Nike kojemu su Michael Jordan i LeBron James donijeli milijune dolara. Under Armour je profitirao na tenisicama Curry One i pobjedi Golden State Warriorsa u finalu NBA. Prihodi od njihove prodaje narasli su 40 posto, na 154 milijuna dolara.

Jordan Spieth je totalna zvijezda

jordan spieth

Misty Copeland, odnedavno prva afroamerikanka primabalerina u prestižnom American Ballet Theateru, povećala je prodaju ženske opreme. Golfer Stephen Spieth ove je godine osvojio dva velika prvenstva Masters i US Open a prošlog je tjedna umalo osvojio i British Open. “Prihodi su nam se samo u golfu udvostručili prošle godine” izjavio je Plank “U golfu vidimo jednu od ključnih kategorija za rast cijele ove godine, sve je krenulo kad smo našli pravu ponudu za Jordana.”

Under Armour je 2014. pretekao Adidas i postao drugi najveći svjestki brend sportske odjeće iza Nikea i nakon Plankova izlaganja strategije sa slavnim sportašima više nitko ne sumnja da će uskoro napasti i njih.

Nastavite čitati