Uskoro počinje Crowdfunding Academy čiji polaznici će naučiti kako realizirati ideju bez početnih sredstava

Održati će se po prvi put u Zagrebu, od 30. svibnja do početka rujna 2015 godine

ZADNJA IZMJENA: svi 29, 2015

Potaknuti željom da crowdfunding konačno zaživi u Hrvatskoj kao mogućnost financiranja inovativnih projekata, Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) i društveno poduzeće BRODOTO s partnerima pokreću besplatan Crowdfunding Academy koja će se po prvi put održati u Zagrebu, od 30. svibnja do početka rujna 2015 godine.

Trinaest odabranih timova će tijekom trajanja Crowdfunding Academy dobiti mentorsku pomoć i podršku stručnjaka koji su radili i sudjelovali na nekim od najuspješnijih kampanja u Hrvatskoj i regiji. Na tri tematske radionice (tri modula) timovi će putem prezentacija, radnih zadataka i interakcije s mentorima postepeno razvijati svoje projekte kako bi se pripremili za lansiranje vlastite crowdfunding kampanje.

Potrebna znanja o crowdfundingu

Timovi će u sklopu akademije steći znanja kako pravilno istražiti, planirati, napisati i lansirati uspješnju crowdfunding kampanju – od pomoći pri koncipiranju projektne ideje i financijskog plane, izrade dizajna i video uradka kampanje pa do komunikacijskog plana i izgradnje mreže podržavatelja.

Tijekom trajanja akademije u suradnji s Indiegogom bit će organiziran poseban webinar za timove koji će sudjelovati na Crowdfunding Academy. Putem webinara polaznici akademije će se detaljnije upoznati s funkcioniranjem Indiegogo crowdfunding platforme, a kroz razgovor sa stručnjacima iz Indiegoga imat će priliku saznati korisne savjete i naučiti trikove koji će im pomoći u vođenju vlastitih crowdfunding kampanja na jesen 2015.

Crowdfunding konferencija u rujnu

U sklopu Crowdfunding Academy programa početkom rujna 2015. održat će se i crowdfunding konferencija, na kojoj će strani i domaći stručnjaci, investitori i voditelji uspješnih kampanja predstaviti svoja iskustva te uspješne domaće i svjetske crowdfunding kampanje.

Odabrani sudionici akademije

U žestokoj konkurenciji od više od 100 projekata koji su pristigli na natječaj za Crowdfunding Academy žiri kojeg su čini predstavnici UNDP-a i Brodotoa s partnerima odabrao je sljedećih 13 projekata koji će nam se pridružiti na akademiji: Dokumentarni film “Tusta” – Udruga Factum, BodyRecog – LiveGood j.d.o.o., Za igre bez granica – Zaklada za pomoć djeci VITA, Društvena igra “Imperatio” – Mislav Katalinić i Zoran Rajković, Balkanske vode – Udruga ljubitelja stripova StripOs, Kids & Wind – Udruga O.A.ZA., Okus doma – Centar za mirovne studije, STEMI – Bura znanja, Tocks game – Radoslav Ostermann, Novi val pivarenja u Zadru – Naše pivo, Organska olovka Fabula – Mateja Kuhar, Cells – Altus Media d.o.o. i Cjelogodišnji obrazovni programi – Znanstveno-edukacijski centar Višnjan.

Više informacija potražite na službenoj stranici.

Viktor Horvat
Telegram autor
232 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program