Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Velika vijest iz IT-ja: Infobip preuzeo Shift, najveću developersku konferenciju u regiji

Osnivač i CEO Shifta Ivan Burazin postao je član Uprave za developersko iskustvo u Infobipu

Izabel Jelenić, Silvio Kutić, Ivan Burazin i Roberto Kutić
FOTO: Infobip/Shift

Infobip je potvrdio akviziciju hrvatskog Shifta, najveće developerske konferencije u regiji. U priopćenju koje su maloprije poslali medijima najavljuju “strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere”.

Osnivač i CEO Shifta Ivan Burazin, s kojim je Telegram svojedobno objavio veliki intervju upravo o njegovoj konferenciji, sad je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu.

Stvaranje najveće globalne developerske konferencije

Iz Infobipa objašnjavaju što ova akvizicija konkretno za njih znači. “Desetljeće iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija pozicioniralo je Shift kao vodećeg regionalnog organizatora tehnoloških konferencija, a akvizicija će omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u ovom području. To za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel”, napisali su iz vodnjanske IT kompanije.

Kako kažu, jedna od glavnih zadaća ovog odjela bit će “stvaranje najveće globalne developerske konferencije i to u Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta”.

“Moja je vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju, ali i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu. S potporom prvog hrvatskog jednoroga koja mi daje neovisnost i slobodu u radu te otvara nove mogućnosti, ta vizija napokon postaje stvarnost”, rekao je Burazin, odsad Chief Developer Experience Officer u Infobipu.

Žele se iz regionalnog razviti u ‘svjetskog igrača’

Akvizicija će, nadaju se, omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji. Žele se iz regionalnog razviti u “svjetskog igrača”.

“Infobip je na uzlaznoj putanji brzog širenja u B2D prostor, odnosno Business to Developer zajednicu. Imati na svojoj strani Ivana sa svojim iskustvom kao osnivača B2D SaaS tvrtke Codeanywhere, kao i vodeće regionalne developerske konferencije Shift, snažan je vjetar u leđa”, rekao je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

Senzacionalna 2020. godina za Infobip

Inače, Infobip je prošle godine, u velikoj ekspanziji na američko tržište, preuzeo i američku tvrtku OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Prošle godine je hrvatske i svjetske IT medije obišla vijest i da su privukli 200 milijuna dolara investicije, čime su postali vrjedniji od milijardu dolara. Infobip je time postao prvi hrvatski unicorn, odnosno tvrtka koja nije izlistana na burzi, ali ima valuaciju od milijardu dolara.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više