Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Velika vijest iz Varteksa; jedna od apsolutno najboljih hrvatskih dizajnerica postala im je kreativna direktorica

Suosnivačica važnog modnog brenda I-GLE upravo je prešla u Varteks

FOTO: PIXSELL

Prije nekoliko tjedana ugašene su I-GLE, jedan od najvažnijih hrvatskih modnih brendova posljednjih dvadesetak godina. Bez natruha drame, Martina Vrdoljak Ranilović i Nataša Mihaljčišin objavile su da gase biznis i počele rasprodavati odjeću iz svog butika u Dežmanovom prolazu.

Vijest je tih dana zgodno na Facebooku komentirala Telegramova kolumnistica Zrinka Paladino: “Nedovoljno je utješno što će naš trag u toj povijesti zahvaljujući njima dvjema biti plemenitiji i bolji”.

Iznimno je važno revitalizirati ovako veliku kuću

U istupima nakon što su objavile razlaz najavljivale su nove korake, no bez detalja, a onda je večeras došla informacija iz Varteksa da Martina Vrdoljak Ranilović dolazi na poziciju kreativne direktorice. Činjenica da su privukli dizajnericu ovog ranga, iznimno je velika vijest za modnu kuću.

“Prelazak u Varteks me iznimno raduje jer je riječ o imenu koje je za Hrvatsku modnu industriju desetljećima bilo pojam kvalitetne domaće izrade i dobrog, klasičnog dizajna”, komentirala je.

“U okolnostima u kojima su gotovo sve druge hrvatske modne kuće dočekale neslavan kraj, gdje je propala gotovo čitava domaća tekstilna industrija, od iznimne je važnosti revitalizacija ovako bitnog, velikog brenda, i počašćena sam što ću raditi na tako izazovnom projektu”.