Vipnet i HUB385 u inicijativi za podizanje poduzetništva pokrenuli natječaj vip lokalni heroji

Organizirali su i okrugli stol o malom poduzetništvu u Hrvatskoj

ZADNJA IZMJENA: ožu 18, 2016

Vipnet je u strateškom partnerstvu s centrom inovativnosti HUB385 pokrenuo natječaj za male poduzetnike Vip lokalni heroji, s ciljem isticanja pojedinaca koji stvaraju i grade uspješne obrte i tvrtke te tako doprinose razvoju zajednice.

Kako se ističe u priopćenju za medije, na natječaju mogu sudjelovati svi mali poduzetnici koji su Vipnetovi pretplatnici i imaju do 14 zaposlenih, prijavom na www.viplokalniheroji.hr do 15. travnja.

U sastavu žirija koji će odabrati 100 najboljih su Ivica Mudrinić, suosnivač najvećeg coworking prostora u Hrvatskoj HUB385 s kojim smo nedavno razgovarali, zatim Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, Lordan Kondić, direktor marketinga Vipneta te startupovci Matija Žulj iz tvrtke Agrivi i Tomislav Pokrajčić iz tvrtke Binaria.

10 najboljih biraju građani

Finalisti će se birati prema kriterijima kreativnosti i inovativnosti proizvoda, zanimljive poslovne priče, uloge u promicanju poduzetništva, posebnog odnosa prema klijentima te posebnog utjecaja na lokalnu zajednicu. O 10 najboljih će odlučivati svi građani Hrvatske glasanjem na internetskoj stranici www.viplokalniheroji.hr.

Prije lansiranja natječaja Vip je organizirao okrugli stol na temu malog poduzetništva u Hrvatskoj na kojem su sudjelovali predstavnici startupa Agrivi koji je razvio softver za upravljanje u poljoprivredi i Binaria, tvrtke usmjerene na razvoj rješenja iz područja InternetofThings (IoT) te ljudi iz coworking prostora HUB385.

Okrugli stol o malom poduzetništvu

Povodom pokretanja inicijative, organiziran je i okrugli stol o malom poduzetništvu, zamišljen je kao platforma za razmjenu iskustava i ideja poduzetnika te razmatranje kako jedni drugima mogu pomoći u pozicioniranju na tržištu.

Iako je u malom i srednjem poduzetništvu zaposleno oko 65 posto od ukupnog broja zaposlenih u privatnom sektoru, i dalje su suočeni s problemima dobivanja financijske potpora i kredita i često imaju ograničena sredstva za pristup tehnologijama nužnim za poslovanje.

“HUB385 je, kako kaže suosnivačica Ivana Šoljan, napravljen upravo s ciljem da se maldim perspektivnim tvrtkama s dobrim idejama omogući pristup onima koji im mogu pomoći da te ideje testiraju, da one zažive i postanu proizvodi i usluge koje se prodaje na domaćem i stranim tržištima. Zato mi je izuzetno drago što Vipnet partnerstvo s našim centrom inovativnosti ostvaruje ne samo kroz pružanje naprednih telekomunikacijskih usluga nama i našim stanarima, već i uključujući HUB385 u programe kao što su lokalni heroji”.

 

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program