Vozač Tesle mirno je zaspao u vožnji. A onda je njegov auto sam od sebe počeo bježati policiji

Kako su se drugi automobili izmicali ispred Tesle i policije, ona je odlučila stisnuti gas

ZADNJA IZMJENA: ruj 18, 2020
Foto: Twitter/screenshot

Već smo navikli na vijesti da policija zaustavlja Tesle dok se njihovi vozači zabavljaju igricama na mobitelu, ili da ih primjerice uhvate dok spavaju za volanom, no u Kanadi se dogodio nesvakidašnji slučaj u kojem je Tesla vozila gotovo 150 kilometara na sat i “bježala” policiji dok su vozač i suvozač spavali na posve spuštenim sjedalima.

Kada su prometni policajci uvidjeli da za volanom Tesle Modela S praktički nema nikoga, upalili su rotirke i jurili za automobilom kako bi ga zaustavili. No, Teslini autonomni sustavi počeli su ubrzavati. Kako su se drugi vozači izmicali ispred Tesle zbog policije koja ju prati, Model S nije imao prepreka, pa je ubrzao na 150 kilometara na sat, znatno iznad ograničenja brzine. Cijela situacija je izgledala kao da Tesla namjerno bježi od policije.

Vozač ide na sud

Dvadesetogodišnji “vozač” će morati pred sud u prosincu, a za sada je dobio kaznu zbog prebrze vožnje. Oduzeta mu je i vozačka na 24 sata, na osnovu toga što je, evidentno, vozio umoran. Na koncu je ipak kažnjen zbog opasne vožnje.

“Nikoga nismo vidjeli kroz vjetrobransko staklo, niti je itko pratio kuda auto vozi. Činilo se kao da zaista nema nikoga za volanom, a kada smo uključili rotirke, auto je počeo bježati od nas jer nije imao nikog ispred sebe. Radim kao policajac već 23 godine i ostao sam bez riječi. Nisam nikada vidio ništa ovakvo, ali naravno, prije nije bilo ovakve tehnologije”, ispričao je za BBC policajac koji je zaustavio vozilo.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program