Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

WSJ: Londonski Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika

Zračna luka je u srpnju ograničila broj odlazaka putnika na 100.000 dnevno

Holidaymakers and travellers arrive at Terminal 2 of London Heathrow Airport in west London, on April 6, 2022. - British Airways on Wednesday cancelled 78 flights scheduled to land at, or take-off from, Heathrow Airport on Wednesday as staff shortages due to the Covid-19 pandemic continue to disrupt the aviation industry. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
FOTO: AFP

Londonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.

Zračna luka je u srpnju ograničila broj odlazaka putnika na 100.000 dnevno, a u kolovozu je ograničenje produžila do 29. listopada, u pokušaju da ograniči čekanje u redu, kašnjenje prtljage i otkazivanje letova, nakon što se borila s oporavkom sektora putovanja.

Nema izravne potvrde

Glasnogovornik Heathrowa nije izravno odgovorio na upit Reutersa hoće li se ograničenje ukinuti 29. listopada.

Glasnogovornik je u izjavi poslanoj e-poštom rekao: “Ograničenje je rezultiralo manjim brojem otkazivanja u zadnji tren, boljom točnošću i kraćim čekanjima na prtljagu. Naš fokus uvijek je bio na uklanjanju ograničenja što je brže moguće – ali to ćemo učiniti samo ako smo uvjereni da dodavanje više putnika neće umanjiti razinu usluge koju je ograničenje osiguralo.”

Zrakoplovne tvrtke i zračne luke diljem Europe teško su se nosile s oporavkom putovanja nakon zatvaranja zbog koronavirusa, a mnoge nisu uspjele zaposliti dovoljno osoblja za prijavu i prtljagu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više