Zanimljivo, ministar Ćorić kaže da ga ne bi iznenadilo da je on bio dio Plenkovićeve rekonstrukcije Vlade

Siguran je da će rezultati koje će Vlada postići u sljedećih godinu dana biti jako dobri

ZADNJA IZMJENA: srp 18, 2019

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je uoči sjednice Vlade kako je siguran da će rezultati koje će Vlada postići u sljedećih godinu dana biti jako dobri.

Novinarima koji su ga pitali je li to moguće s obzirom da se rekonstrukcija radi na pola mandata, a ne zadnju godinu, Ćorić je odgovorio kako se može u godinu dana napraviti jako puno. “U tri godine smo napravili jako puno i siguran da ćemo u godinu dana nastaviti ovim tempom, posebice ljudi koji proizlaze iz resora, koji su dobro upoznati s tim resorima”, rekao je Ćorić.

Kazao je također da ga nije iznenadila rekonstrukcija, niti bi ga iznenadilo da je on bio te rekonstrukcije. Vjeruje da će novi ministri kompetentno obavljati svoj posao, a drži manje važnim to što nisu poznati javnosti. Zaključio je da su ministri koji odlaze u protekle gotovo tri godine radili dobar posao, što pokazuju makroekonomski pokazatelji u Hrvatskoj i što se u končanici prepoznaje na boljem životnom standardu građana.

Pavić: Nisam smijenjen, premijer mi je ukazao povjerenje

Kandidat za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić nije u četvrtak konkretno odgovorio je li mu premijer obrazložio zašto ga miče s čela Ministarstva rada i mirovinskog sustava, ustvrdivši da nije smijenjen, već mu je predsjednik Vlade ukazao povjerenje za novu ministarsku dužnost.

“Nisam smijenjen, predsjednik mi je ukazao povjerenje”, kazao je Pavić novinarima uoči sjednice Vlade, upitan je li mu premijer obrazložio zašto ga miče te miče li ga zato što je loše radio svoj posao u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Zahvalio je premijeru Andreju Plenkoviću na potpori i povjerenju, te bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac čije bi ministarstvo trebao preuzeti, ustvrdivši da je zahvaljujući njoj napravljen značajan napredak u ugovaranju i apsorpciji sredstava iz EU fondova, koji su pokrenuli hrvatsko gospodarstvo. U novom resoru očekuje dosta posla, a na upit je li kompetentan za upravljanje EU fondovima naveo je da je, kada je preuzeo resor, iz Europskog socijalnog fonda bilo ugovoreno 16 posto sredstava, a danas je 71 posto, samo jedan posto je bio isplaćen, a danas 25 posto.

Pavić je odbacio je novinarsku opasku o neuspjehu projekta zapošljavanja žena “Zaželi”, istaknuvši da je bilo određenih poteškoća koje su riješili. “Program ‘Zaželi’ je najuspješniji projekt Ministarstva rada, trebao je biti ugovoren na 400 milijuna, a dignuli smo ga na milijardu kuna. Da bilo je određenih poteškoća u provedbi, ali to smo riješili”, kazao je.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program