Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Zaposlenici Googlea ipak se ne vraćaju u urede početkom siječnja

Do sada je Google u Americi otvorio 90 posto svojih ureda, u koje je posljednjih tjedana ušlo 40 posto zaposlenika

People walk past Google's UK headquarters in London on November 1, 2018. - Hundreds of employees walked out of Google's European headquarters in Dublin on Thursday as part of a global campaign over the US tech giant's handling of sexual harassment that saw similar protests in London and Singapore. (Photo by Tolga Akmen / various sources / AFP)
FOTO: AFP

Google neće zahtijevati od svojih zaposlenika da se vrate u urede početkom siječnja kako se očekivalo, zaključuje se iz e-maila koji su jučer poslali, doznaje CNBC. Potpredsjednik za sigurnost tvrtke Chris Rackow, napisao je da će pričekati do kraja prosinca kako bi procijenili kada se zaposlenici mogu vratiti u “dugotrajno stabilno radno okruženje”.

Nove smjernice stižu nakon nekoliko kašnjenja, a očekivalo se da će se većina zaposlenika vratiti u urede na tri dana u tjednu. Mjere, isto tako, stižu u trenutku dok se mali dio radnika zalaže protiv cijepljenja.

Zabrinutost zbog nove varijante koronavirusa

Zdravstveni dužnosnici u SAD-u i širom svijeta zabrinuti su zbog širenja nove varijante koronavirusa koja nosi veliki broj mutacija, a mogla bi se pokazati više prenosivom od prethodnih sojeva i u određenoj mjeri mogla bi izbjeći cjepiva. I dalje potiču svoje zaposlenike da dolaze gdje god to uvjeti dopuštaju te da se povezuju s kolegama.

“U 2022. godini ćemo ponovno zajedno učiti radne ritmove, što donosi nove prilike i nove izazove dok eksperimentiramo s fleksibilnijim načinima rada”, navodi se u mailu.

Do sada Google je u Americi otvorio 90 posto svojih ureda, u koje je posljednjih tjedana ušlo 40 posto zaposlenika. Google je, navodno, zaposlenicima u Europi, Bliskom Istoku i Africi rekao da će odgoditi plan povratka u urede jer nova varijanta i ograničenja putovanja i dalje stvaraju neizvjesnost.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više