Možda ste čuli za Vodnjanku, stari istarski restoran; otvorili su još jedan u centru Zagreba
Obitelj Celija otvorila je restoran u Gundulićevoj u Zagrebu
Prethodna
Slika 1/14
Sljedeća
"Mislim da sam ostvarila svoju želju da istarsku kuhinju i kuhinju mojih nona i moje mame, svekrve i domaćica Vodnjana postavim na gastro scenu, ali mislim da moram ostati još malo", zaključila je gospođa Svjetlana. Borko Vukosav
U Zagrebu je prošli mjesec otvoren restoran Vodnjanka, vodi ga obitelj Celija, a glavna chefica je gospođa Svjetlana koja je zaslužna za tradiciju dugu 40 godina. Borko Vukosav
Prvi restoran se, naime, nalazi u Vodnjanu, otvorili su ga prije 40 godina, a sad su otvorili i zagrebački na adresi Gundulićeva 16.Borko Vukosav
"Prostor koji smo odabrali nije slučajnost. Sa svega 30-ak mjesta, želja nam je da se svaki gost osjeća kao u svom dnevnom boravku", pričaju nam mama Svjetlana i njezina kći Ivana Celija koje vode restoran.
"Kada smo vidjeli prostor, znali smo da će upravo takav intimniji prostor biti pravo mjesto za nas", kažu.Borko Vukosav
"Željela sam ispričati svoju priču koja već 40 godina traje u Vodnjanu. Zahvaljujući mojoj kćeri Ivani, koja već 18 godina živi u Zagrebu i koja je imala veliku želju otvoriti restoran, to se i ostvarilo", rekla nam je Svjetlana.Borko Vukosav
"Kako u Zagrebu nema puno ili uopće istarske kuhinje, mislim da će ova priča, koja dolazi iz malog gradića na jugu Istre, lijepo upotpuniti ponudu grada", priča nam chefica.Borko Vukosav
Na prvom mjestu je, kažu, istarski pršut...Borko Vukosav
... pa domaća tjesteninaBorko Vukosav
"Moja kuhinja možda više preferira tjesteninu po recepturi nona, mama i domaćica grada Vodnjana, ali ne smijemo zaboraviti ni boškarina i tartuf", objašnjava nam Svjetlana temelje jelovnika.Borko Vukosav
"Sve namirnice koje koristimo u Vodnjanu, i sada u Zagrebu, dolaze s livada, polja i vrtova grada Vodnjana i okolice. Jako pazimo i da su svježe i sezonske", tvrde.Borko Vukosav
Jelovnik u Vodnjanki je, objašnjavaju, tradicionalan s modernim dodacima, a mijenja se ovisno o godšnjem dobu i sezoni. Što se tiče cijena; kažu da su im tjestenine od 90 do 140 kuna, dok im je biftek s tartufima, recimo, 230 kuna.Borko Vukosav
"Divlje šparoge pripremat ćemo samo u svibnju i lipnju, a vinogradske puževe serviramo u kolovozu, kada je berba poslije prve ljetne kiše", objašnjava kuharica.Borko Vukosav
"Recimo, maneštra koja se zimi spravlja kao jota (fažol, krumpir, kupus), u proljeće je maneštra od koromača (krumpir, fažol, divlji koromač), a na ljeto, kada ima svježeg kukuruza postaje maneštra od bobića. Tu je i maneštra bez mesa od slanutka kada je posni dan."Borko Vukosav
"Mislim da sam ostvarila svoju želju da istarsku kuhinju i kuhinju mojih nona i moje mame, svekrve i domaćica Vodnjana postavim na gastro scenu, ali mislim da moram ostati još malo", zaključila je gospođa Svjetlana. Borko Vukosav
U Zagrebu je prošli mjesec otvoren restoran Vodnjanka, vodi ga obitelj Celija, a glavna chefica je gospođa Svjetlana koja je zaslužna za tradiciju dugu 40 godina. Borko Vukosav
Prvi restoran se, naime, nalazi u Vodnjanu, otvorili su ga prije 40 godina, a sad su otvorili i zagrebački na adresi Gundulićeva 16.Borko Vukosav
"Prostor koji smo odabrali nije slučajnost. Sa svega 30-ak mjesta, želja nam je da se svaki gost osjeća kao u svom dnevnom boravku", pričaju nam mama Svjetlana i njezina kći Ivana Celija koje vode restoran.
"Kada smo vidjeli prostor, znali smo da će upravo takav intimniji prostor biti pravo mjesto za nas", kažu.Borko Vukosav
"Željela sam ispričati svoju priču koja već 40 godina traje u Vodnjanu. Zahvaljujući mojoj kćeri Ivani, koja već 18 godina živi u Zagrebu i koja je imala veliku želju otvoriti restoran, to se i ostvarilo", rekla nam je Svjetlana.Borko Vukosav
"Kako u Zagrebu nema puno ili uopće istarske kuhinje, mislim da će ova priča, koja dolazi iz malog gradića na jugu Istre, lijepo upotpuniti ponudu grada", priča nam chefica.Borko Vukosav
Na prvom mjestu je, kažu, istarski pršut...Borko Vukosav
... pa domaća tjesteninaBorko Vukosav
"Moja kuhinja možda više preferira tjesteninu po recepturi nona, mama i domaćica grada Vodnjana, ali ne smijemo zaboraviti ni boškarina i tartuf", objašnjava nam Svjetlana temelje jelovnika.Borko Vukosav
"Sve namirnice koje koristimo u Vodnjanu, i sada u Zagrebu, dolaze s livada, polja i vrtova grada Vodnjana i okolice. Jako pazimo i da su svježe i sezonske", tvrde.Borko Vukosav
Jelovnik u Vodnjanki je, objašnjavaju, tradicionalan s modernim dodacima, a mijenja se ovisno o godšnjem dobu i sezoni. Što se tiče cijena; kažu da su im tjestenine od 90 do 140 kuna, dok im je biftek s tartufima, recimo, 230 kuna.Borko Vukosav
"Divlje šparoge pripremat ćemo samo u svibnju i lipnju, a vinogradske puževe serviramo u kolovozu, kada je berba poslije prve ljetne kiše", objašnjava kuharica.Borko Vukosav
"Recimo, maneštra koja se zimi spravlja kao jota (fažol, krumpir, kupus), u proljeće je maneštra od koromača (krumpir, fažol, divlji koromač), a na ljeto, kada ima svježeg kukuruza postaje maneštra od bobića. Tu je i maneštra bez mesa od slanutka kada je posni dan."Borko Vukosav
"Mislim da sam ostvarila svoju želju da istarsku kuhinju i kuhinju mojih nona i moje mame, svekrve i domaćica Vodnjana postavim na gastro scenu, ali mislim da moram ostati još malo", zaključila je gospođa Svjetlana. Borko Vukosav