Život

U Zagrebu se u petak otvara novo ambiciozno mjesto s pizzama; pričali smo s ljudima iz Franko’s Pizza & Bara

Franko’s Pizza & Bar otvara se u ulici Kneza Branimira 71a

Prethodna
Slika 1/9
Sljedeća
Franko's se otvara ovog petka, u ulici Kneza Branimira 71 A.
Franko's se otvara ovog petka, u ulici Kneza Branimira 71 A.
Krajem tjedna u Zagrebu, u Branimirovoj ulici, otvara se Franko's pizza & bar. Vlasnik je Fran Župić, kaže da na razvoju cijelog projekta radi posljednjih godinu dana.
Krajem tjedna u Zagrebu, u Branimirovoj ulici, otvara se Franko's pizza & bar. Vlasnik je Fran Župić, kaže da na razvoju cijelog projekta radi posljednjih godinu dana.
Župić nema iskustva u ugostiteljstvu pa je prošle godine proveo mjesec dana u Firenzi, u Bivero pizza akademiji. No, puno bitnije, kao konzultante je angažirali neke od najvećih eksperata u svojim područjima. Za pizzu osnivača O’Hare Marina Vanjaka, za servis, bar i vinsku listu barmena Darka Uremovića.
Župić nema iskustva u ugostiteljstvu pa je prošle godine proveo mjesec dana u Firenzi, u Bivero pizza akademiji. No, puno bitnije, kao konzultante je angažirali neke od najvećih eksperata u svojim područjima. Za pizzu osnivača O’Hare Marina Vanjaka, za servis, bar i vinsku listu barmena Darka Uremovića.
Bojan Zibar
Interijer je osmislila arhitektica Ivana Vrban, a sam prostor prima 65 gostiju. Župić kaže da će uskoro otvoriti i terasu na kojoj će se moći smjestiti 35 gostiju.
Interijer je osmislila arhitektica Ivana Vrban, a sam prostor prima 65 gostiju. Župić kaže da će uskoro otvoriti i terasu na kojoj će se moći smjestiti 35 gostiju.
Bojan Zibar
U restoranu se posebno ističe krušna peć. Na dnu peći nalazi se kamen iz Napulja, Biscotto di Sorrento. Župić objašnjava da je posebno važan za proces pečenja pizze, jer se na njemu “finije regulira temperatura pečenja”.
U restoranu se posebno ističe krušna peć. Na dnu peći nalazi se kamen iz Napulja, Biscotto di Sorrento. Župić objašnjava da je posebno važan za proces pečenja pizze, jer se na njemu “finije regulira temperatura pečenja”.
Bojan Zibar
Naime, dok se u običnim pećima temperatura brzo diže ili spušta, ovdje se taj proces odvija polaganije. Tijesto za njihove pizza napoletane odležava, kažu, 48 sati.
Naime, dok se u običnim pećima temperatura brzo diže ili spušta, ovdje se taj proces odvija polaganije. Tijesto za njihove pizza napoletane odležava, kažu, 48 sati.
Bojan Zibar
Neke namirnice naručuju iz Italije, poput brašna, sireva i pelata San Marzano, dok neke naručuju od lokalnih dobavljača, pa tako surađuju sa zagrebačkom mesnicom Meat the king, a u ponudi će od hrane zasad imati samo pizze. Njih će peći pizza majstor Boris Ivašković, koji već godinama priprema pizzu u raznim zagrebačkim pizzerijama.
Neke namirnice naručuju iz Italije, poput brašna, sireva i pelata San Marzano, dok neke naručuju od lokalnih dobavljača, pa tako surađuju sa zagrebačkom mesnicom Meat the king, a u ponudi će od hrane zasad imati samo pizze. Njih će peći pizza majstor Boris Ivašković, koji već godinama priprema pizzu u raznim zagrebačkim pizzerijama.
Bojan Zibar
Najavljuju zanimljive okuse; poput mortadele od vepra s tartufima, ili kuglice aceta balsamica, za koje Župić objašnjava dolaze iz molekularne kuhinje.
Najavljuju zanimljive okuse; poput mortadele od vepra s tartufima, ili kuglice aceta balsamica, za koje Župić objašnjava dolaze iz molekularne kuhinje.
Bojan Zibar
Ozbiljan im je naglasak i na pićima, pa tako samo od viskija drže dvadesetak različitih etiketa. Osim vina, šampanjaca, pjenušaca, vina i piva, imaju i vlastitu listu koktela. “Nismo se htjeli zadržati samo na pizzi. Želja nam je bila gostima pružiti cijelo iskustvo”, kaže vlasnik.
Ozbiljan im je naglasak i na pićima, pa tako samo od viskija drže dvadesetak različitih etiketa. Osim vina, šampanjaca, pjenušaca, vina i piva, imaju i vlastitu listu koktela. “Nismo se htjeli zadržati samo na pizzi. Želja nam je bila gostima pružiti cijelo iskustvo”, kaže vlasnik.
Bojan Zibar
Franko's se otvara ovog petka, u ulici Kneza Branimira 71 A.
Franko's se otvara ovog petka, u ulici Kneza Branimira 71 A.
Krajem tjedna u Zagrebu, u Branimirovoj ulici, otvara se Franko's pizza & bar. Vlasnik je Fran Župić, kaže da na razvoju cijelog projekta radi posljednjih godinu dana.
Krajem tjedna u Zagrebu, u Branimirovoj ulici, otvara se Franko's pizza & bar. Vlasnik je Fran Župić, kaže da na razvoju cijelog projekta radi posljednjih godinu dana.
Župić nema iskustva u ugostiteljstvu pa je prošle godine proveo mjesec dana u Firenzi, u Bivero pizza akademiji. No, puno bitnije, kao konzultante je angažirali neke od najvećih eksperata u svojim područjima. Za pizzu osnivača O’Hare Marina Vanjaka, za servis, bar i vinsku listu barmena Darka Uremovića.
Župić nema iskustva u ugostiteljstvu pa je prošle godine proveo mjesec dana u Firenzi, u Bivero pizza akademiji. No, puno bitnije, kao konzultante je angažirali neke od najvećih eksperata u svojim područjima. Za pizzu osnivača O’Hare Marina Vanjaka, za servis, bar i vinsku listu barmena Darka Uremovića.
Bojan Zibar
Interijer je osmislila arhitektica Ivana Vrban, a sam prostor prima 65 gostiju. Župić kaže da će uskoro otvoriti i terasu na kojoj će se moći smjestiti 35 gostiju.
Interijer je osmislila arhitektica Ivana Vrban, a sam prostor prima 65 gostiju. Župić kaže da će uskoro otvoriti i terasu na kojoj će se moći smjestiti 35 gostiju.
Bojan Zibar
U restoranu se posebno ističe krušna peć. Na dnu peći nalazi se kamen iz Napulja, Biscotto di Sorrento. Župić objašnjava da je posebno važan za proces pečenja pizze, jer se na njemu “finije regulira temperatura pečenja”.
U restoranu se posebno ističe krušna peć. Na dnu peći nalazi se kamen iz Napulja, Biscotto di Sorrento. Župić objašnjava da je posebno važan za proces pečenja pizze, jer se na njemu “finije regulira temperatura pečenja”.
Bojan Zibar
Naime, dok se u običnim pećima temperatura brzo diže ili spušta, ovdje se taj proces odvija polaganije. Tijesto za njihove pizza napoletane odležava, kažu, 48 sati.
Naime, dok se u običnim pećima temperatura brzo diže ili spušta, ovdje se taj proces odvija polaganije. Tijesto za njihove pizza napoletane odležava, kažu, 48 sati.
Bojan Zibar
Neke namirnice naručuju iz Italije, poput brašna, sireva i pelata San Marzano, dok neke naručuju od lokalnih dobavljača, pa tako surađuju sa zagrebačkom mesnicom Meat the king, a u ponudi će od hrane zasad imati samo pizze. Njih će peći pizza majstor Boris Ivašković, koji već godinama priprema pizzu u raznim zagrebačkim pizzerijama.
Neke namirnice naručuju iz Italije, poput brašna, sireva i pelata San Marzano, dok neke naručuju od lokalnih dobavljača, pa tako surađuju sa zagrebačkom mesnicom Meat the king, a u ponudi će od hrane zasad imati samo pizze. Njih će peći pizza majstor Boris Ivašković, koji već godinama priprema pizzu u raznim zagrebačkim pizzerijama.
Bojan Zibar
Najavljuju zanimljive okuse; poput mortadele od vepra s tartufima, ili kuglice aceta balsamica, za koje Župić objašnjava dolaze iz molekularne kuhinje.
Najavljuju zanimljive okuse; poput mortadele od vepra s tartufima, ili kuglice aceta balsamica, za koje Župić objašnjava dolaze iz molekularne kuhinje.
Bojan Zibar
Ozbiljan im je naglasak i na pićima, pa tako samo od viskija drže dvadesetak različitih etiketa. Osim vina, šampanjaca, pjenušaca, vina i piva, imaju i vlastitu listu koktela. “Nismo se htjeli zadržati samo na pizzi. Želja nam je bila gostima pružiti cijelo iskustvo”, kaže vlasnik.
Ozbiljan im je naglasak i na pićima, pa tako samo od viskija drže dvadesetak različitih etiketa. Osim vina, šampanjaca, pjenušaca, vina i piva, imaju i vlastitu listu koktela. “Nismo se htjeli zadržati samo na pizzi. Želja nam je bila gostima pružiti cijelo iskustvo”, kaže vlasnik.
Bojan Zibar
Franko's se otvara ovog petka, u ulici Kneza Branimira 71 A.
Franko's se otvara ovog petka, u ulici Kneza Branimira 71 A.
Telegram logo
Telegram logo Telegram logo Telegram logo
Impressum Oglašavanje Kontakt Karijere Uvjeti korištenja Pravila o privatnosti
Sva prava pridržana © 2021 Telegram Media Grupa d.o.o.