Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Telegram naklada

Bili libar

Boris Dežulović

Naslovnica nove knjige Borisa Dežulovića 'Bili libar'

19,78€ 13,14€

(149 kn 99 kn)
posebna cijena za sve pretplatnike Telegrama

Naručite Bili Libar danas, s besplatnom dostavom na kućnu adresu unutar Hrvatske.

Izdavač: Telegram Media Grupa

Za pristup sniženoj cijeni,
prijavite se ili pretplatite
Kupite
Želite platiti virmanom? Javite nam se

U ovoj knjizi reći će vam Dežulović mnogo toga o sebi, mnogo više nego što ste mogli saznati čitajući njegove kolumne o poslovično teškim domaćim društveno-političkim temama, ali neće vam dati da se za to uhvatite čak i ako zaigrate bunker protiv njega. Koristit će Hajduk kao medij razotkrivajući sebe, a sebe da bi razotkrio Hajduk na način na koji nitko nikad nije. Bili libar knjiga je o ljubavi i vječnom životu.

„Žalosna je činjenica da je Hajduk uvijek djelovao bolje na papiru nego na travnjaku. Imao je bolje pisce nego nogometaše, a najbolji je među njima, treba li to uopće napominjati, Boris Dežulović“

- Ante Tomić

„Pitate li Borisa Dežulovića, po svoj prilici će vam slagati da Bili libar nije, barem dijelom, i knjiga o Borisu Dežuloviću. Pitate li mene, koji sam imao tu čast sudjelovati u ovoj akciji iz koje je pao gol, to je knjiga o ljubavi i vječnom životu“

- Aleksandar Holiga
Ilustracija Splita

Božja ruka Borisa Dežulovića

Nema valjda na čitavom svijetu nogometnog kluba da je u isto vrijeme tako omiljen i tako loš, kluba čije poraze uživo gleda više gledatelja. Hajdukovi navijači, pretplaćeni na poniženja, iz tjedna u tjedan odano pune poljudske tribine. Otkud taj mazohizam, upitao bi koji namjernik? Zašto se oni vraćaju stalno po nove doze očaja? Objašnjenje je, mislim, u nekolicini koji su krasno pisali ili još uvijek pišu o Hajduku. U nekoliko generacija genijalnih novinskih autora koji su jedan komično neuspješni provincijski klub učinili herojskim, koji su svako ispadanje u pretkolu europskog natjecanja, svaku jebenu katastrofu koji bi normalna osoba što prije željela zaboraviti, svojim nadahnutim tekstovima učinili nezaboravnim.

Žalosna je činjenica da je Hajduk uvijek djelovao bolje na papiru nego na travnjaku. Imao je bolje pisce nego nogometaše, a najbolji je među njima, treba li to uopće napominjati, Boris Dežulović, pisac takvog veličanstvenog talenta da vas duša zaboli da je još uvijek u Hajduku. S njegovom rečenicom on bi mogao pisati u jednoj Barceloni. Jedan bi Liverpool suhim zlatom platio njegov tečni, zaigrani stil, jedan Inter ubio za njegova lucidna opažanja, čitava Allianz Arena bi oduševljeno klicala njegovim duhovitim metaforama. Čitajući ga shvaćate da se Diega Armanda Maradonu krivo optužuje. Boris Dežulović je zapravo Božja ruka.

Ante Tomić

Izdavač: Telegram Media Grupa
Uvez: Tvrdi
Broj stranica: 300
Godina izdanja: 2022.
Dimenzije: 145 x 205 mm
Urednik: Aleksandar Holiga
ISBN: 978-953-49501-1-1

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više