Ekskluzivna ponuda

Nova knjiga Zrinke Paladino

Čuvena arhitektica, konzervatorica i kolumnistica donosi veliku kroniku Zagreba, njegove arhitekture, devastacije, i društva. Sve kolumne prvi put na jednom mjestu, obogaćene novim zapisima, ilustracijama i fotografijama.

44%
popusta
Naslovnica nove knjige Zrinke Paladino 'O Zagrebu i... Telegramovih 48 (+2)'

23,76€ 13,14€

(179 kn 99 kn)
posebna cijena za sve pretplatnike Telegrama

Naručite 'O Zagrebu i... Telegramovih 48' danas, s besplatnom dostavom na kućnu adresu unutar Hrvatske.

Broj stranica: 378

Godina izdavanja: 2021.

Izdavač: Telegram Media Grupa

Za pristup sniženoj cijeni,
prijavite se ili pretplatite
Kupite

„Povjesničarka arhitekture Zrinka Paladino nesvakidašnja je pojava na hrvatskoj arhitektonskoj sceni“

- dr.sc. Ana Šverko, Institut za povijest umjetnosti
Ilustracija Zagreba

Iz knjige

O autorici

Zrinka Paladino (48) rođena je u Splitu. Od četvrte godine živi u Zagrebu, gdje je 1997. diplomirala na Arhitektonskom fakultetu te 2011. godine doktorirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U znanstveno zvanje višeg znanstvenog suradnika u području tehničkih znanosti – polje arhitektura i urbanizam izabrana je 2013. godine. U znanstveno-nastavno zvanje docenta na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, na kojem predaje kolegije ”Povijest umjetnosti III” i ”Suvremena umjetnost”, izabrana je 2018. godine.

Na mjestu stručne suradnice za konzervatorski nadzor zagrebačkog Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode radila je od 2001. do 2007. godine godine, nakon čega je od 2010. do 2017. godine radila i na mjestu zamjenice pročelnika Zavoda.

Od rujna 2017. godine kolumnistica je Telegrama, za koji piše članke o hrvatskoj baštinjenoj i suvremenoj arhitekturi te umjetnosti uopće. Autorica je većeg broja znanstvenih i stručnih radova te je aktivna sudionica različitih znanstvenih i stručnih skupova s područja povijesti hrvatske arhitekture, a posebno zaštite hrvatske graditeljske baštine. Izdržljiva je majka trojice sinova.

Knjiga dostupna samo na Telegramu

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više