Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Komentari

Što je mislio ovaj koji je prijetio Plenkoviću jajima? Naše najbolje sinove treba hvaliti, inače ideš u zatvor opametiti se

Nećemo valjda dozvoliti da se među građanima slobodno širi defetizam

FOTO: Pixsell

Pa nije ni Tito dao da ga se dočekuje s negodovanjima. Zato je i u njegovo vrijeme milicija odvodila bukače prije važnih javnih događaja da ne pokvare razdragana narodna slavlja. Sustav ovaj ili onaj, sad svejedno, znamo da riječ može biti strašno opasna. I frigajte se svi vi koji mislite da je vaše građansko pravo da trkeljate što vam šune

Čujemo da je zadarska Policija privela čovjeka u postaju i držala ga cijelih 19 sati u policijskim prostorijama. To je bilo zato što su ga zamijenili s lokalnim švercerom kokaina? Neka je žena zvala plačući jer joj je bivši muž prijetio da će je krknuti motkom pa su mislili da je to taj?

Netko tko je obio sef u banci ukrao je ovom nesretniku legitimaciju pa je trebalo vremena da se zabuna službeno razjasni? Vikao je na Kalelargi za dom spremni, dizao desnicu u zrak i zazivao vlast Marka Skeje? Ma ne, ništa od toga.

Riječ je o maslinaru iz okolice Zadra koji nema veze s drogom. Pa djevojčurcima iz obitelji uvijek je znao govoriti da paze da im neki tip ne bi ”nešto” stavio u kokakolu. Otkud mu i bivša supruga, ženio se u crkvi, a onda pred Bogom više nema trtamrta. A i osobna iskaznica mu je tu, u prednjem džepu od jakete, da uvijek bude pri ruci ako treba u općinu kad je rodica Jele koja tamo radi slučajno na bolovanju. Nego su ga uhapsili jer je uvrijedio premijera Plenkovića.

Prijestupnik i drznik

Sad organi reda podižu optužni prijedlog pa mu prijeti kazna od 200 njemačkih maraka do 30 dana zatvora zbog vrijeđanja službenih osoba. Tako i treba. Jer, evo, baš prije nego što će premijer doći u zadarski kraj na obilježavanje akcije Maslenica, privedeni se o njemu nedopušteno izrazio u nekom komentaru na internetu. Ma zamisli ti to, napisao je da ”Plenkovića treba dočekati s pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone”.

Pa mu ni to nije bilo dosta nego je predsjedniku Vlade i najvažnije hrvatske državotvorne stranke prilijepio da još ”nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

A najstrašnije je to što je taj prijestupnik i drznik – zove se Mladen Čustić – navršio 72. Pa zar se svih tih silnih godina još nije mogao naučiti kad treba držati jezik za zubima? Zar u njegovu tintaru ne ide da te oslobodilačke akcije Maslenica, u kojoj je i sam sudjelovao, ne bi ni bilo da nismo imali HDZ, koji sada vodi Plenković?

U zatvor da se opametiš

Stvarno smo sretna nacija jer naša Policija čita i zapisuje sve te izvitoperene i bolesne misli koje ovakvi bezumnici kao taj Mladen siju nad tastaturom i po njima hrabro postupa. Zato je s ovim Mladenom odsjedio još jedan branitelj koji isto zna lanuti svašta protiv Vlade. Jer omalovažavanje vlasti prirodno narušava javni red i mir, a nama ne treba nikakvoga narušavanja.

Nećemo valjda dozvoliti da se među građanima slobodno širi defetizam i da se ružno i neistinito govori o našim najboljim sinovima koji upravljaju ovom zemljom na našu općenarodnu korist.

Njih treba pohvaliti i zahvaliti im se za sve što čine za taj mali novac koji im dajemo. Bilo bi, na primjer, sada uputno reći koju o njihovim uspjesima u obnovi poslije potresa. Ili naglasiti kako su se slomili da Hrvatsku podignu s dna europskih ljestvica uspješnosti. A ako ti je do toga da demontiraš državu i institucije, e onda ajde fino u zatvor da se možda opametiš.

Što bi bilo da dotični nije zadržan u policiji

Zato je toliko važno da je Policija ekstremno budna i na braniku naših nesebičnih državnih uzdanica jer vidimo da protiv njih rade razne opasne podzemne ćelije provokatora, koje očito žele vratiti Hrvatsku u Jugoslaviju. Evo, što bi bilo da dotični Mladen nije zadržan u policiji 19 sati, sve dok Plenković i njegova svita nisu napustili Zadar? Mogao je stvarno doći pred njih s košarom pokvarenih jaja.

Dobro, možda ne bi našao toliko pokvarenih, ali svejedno. Pa nije ni Tito dao da ga se dočekuje s negodovanjima. Zato je i u njegovo vrijeme milicija odvodila bukače prije važnih javnih događaja da ne pokvare razdragana narodna slavlja. Sustav ovaj ili onaj, sad svejedno, znamo da riječ može biti strašno opasna.

I frigajte se svi vi koji mislite da je vaše građansko pravo da trkeljate što vam šune. Pa i u uzorno demokratskoj Turskoj za vikend su uhapsili poznatu televizijsku novinarku jer je rekla da ”vol ne postaje kraljem kad uđe u palaču, ali palača zato postaje štala”, a tu su organi reda prepoznali Erdogana. Takve svijetle primjere treba slijediti. Dok narod ne shvati da o vlastima ima lijepo govoriti jer smo beskrajno sretni što ih imamo.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu