Ako je se sjećate, bit ćete uzbuđeni: vraća se serija Život na sjeveru, s originalnim glumcima

Trenutno rade na scenariju, ali točan datum izlaska još nije poznat

Televizijska kuća CBS radi na novoj sezoni Života na sjeveru, kultne serije iz 90-ih, javlja The Hollywood Reporter. Super je vijest da se u seriju vraćaju i originalni glumci, poput Roba Morrowa, koji je glumio glavnog lika, dr. Joel Fleischmana. Na novoj sezoni također rade originalni autori serije, Joshua Brand i John Falsey.

Radnja serije smještena je u grad Cicely na Aljasci i prati dr. Fleischmana, njujorškog doktora koji je prisiljen otići raditi kao doktor na Aljasku kako bi podmirio svoje troškove studiranja. U novoj sezoni, Fleischman bi se navodno trebao vratiti u Cicely na neki pogreb, gdje će se ponovno sastati sa svojim nekadašnjim prijateljima, ali u cijelu priču će se vjerojatno uključiti i neki novi likovi.

O oživljavanju se priča dulje vrijeme

Brand trenutno radi na scenariju, a seriju će producirati s Falseyjem, Morrowom i Benom Silvermanom. John Corbett, koji je glumio filozofirajućeg radio DJ-a Chrisa Stevensa, također će producirati seriju. Universal Television, produkcijska kuća koja je producirala prvih šest sezona od 1990. do 1995. godine, producirat će i ovu novu i eventualne sljedeće sezone.

O oživljavanju serije priča se već dulje vrijeme. Na televizijskom festivalu ATX 2017. godine, gdje se okupila originalna glumačka postava, Morrow je spomenuo ideju da bi mogli oživjeti nekoć popularnu seriju. Glumica Cynthia Geary, koja je glumila Shelly Tambo, s tim se složila pa se izjavila kako misli da to svi iz originalne postave žele.

Tijekom svojih pet godina prikazivanja na televiziji, Život na sjeveru pokupio je preko 50 nominacija za nagradu Emmy, a osvojio ih je četiri, uključujući Emmy za izvanrednu dramsku seriju 1992. godine.