Alicia Vikander će nakon Tomb Raidera glumiti u novom Netflixovom filmu; Ridley Scott je producent

Film je prerada romana o ljubavnom trokutu i ubojstvu

FOTO: screenshot

Netflix snima adaptaciju romana The Earthquake Bird britanske autorice Susanne Jones. Glavnu ulogu u filmu glumit će Alicia Vikander, koja se proslavila ulogom u odličnom SF-u Ex Machina, a trenutno ju imamo prilike gledati u našim kinima kao Laru Croft u najnovijoj filmskoj preradi popularne računalne igre Tomb Raider.

No njezin najveći glumački uspjeh, koji svakako treba napomenuti, je Oscar za najbolju sporednu ulogu u filmu The Danish Girl. U sporednoj ulozi će se pojaviti Riley Keough, koja je osvojila nominaciju za Zlatni globus u seriji The Girlfriend Experience. Film će režirati Wash Westmoreland prema vlastitom scenariju.

Ljubavni trokut koji je doveo do ubojstva

The Earthquake Bird je noir triler radnjom smješten u Japan, a priča prati mladu ženu koja se doselila u Tokio kako bi započela novi život i pronašla sreću. No sreća joj se nije osmjehnula, umjesto toga optužena je za ubojstvo nakon što njezina prijetaljica, s kojom je bila u strastvenom ljubavnom trokutu s lokalnim fotografom, nestane.

Interesantno je da je film izvorno trebao producirati Amazon, no Netflix je očito platio više tako da će film ipak snimati Netflix, a početak snimanja je najavljen za svibanj.

Film će se snimati u Tokiju i na brdovitom i šumovitom japanskom otoku Sado pedesetak kilometara udaljenom od Honshua. Izvršni producent filma je Ridley Scott, koji je nedavno producirao i novu AMC-jevu seriju The Terror snimanu na našem Pagu, a koja kod nas stiže 29. ožujka.