Amazon snima novu seriju o Conanu koja će se oslanjati na izvorne romane

Serija će se pozabaviti Conanovom prošlošću, a režirat će je Miguel Sapochnik

FOTO: Flickr / 20th Century Fox

Amazon Prime radi na novoj TV seriju o Conanu temeljenoj na knjigama Roberta E. Howarda, koji je davne 1932. osmislio lik čuvenog barbara, i koji se smatra ocem žanra mača i magije, javlja Deadline.

Idejni začetnik projekta je koautor serije Colony Ryan Condal, a režirat će je Miguel Sapochnik, redatelj šest epizoda Game of Thrones među kojima se ističe deveta epizoda šeste sezone Battle of the Bastards, koja je s 9.9 na IMDB-u jedna od najbolje ocijenjenih epizoda serija uopće. Za tu epizodu je Sapochnik osvojio i Emmyja.

Serija će se uvelike oslanjati na izvorne romane

Izvršni producenti serije će biti također uspješni i cijenjeni Warren Littlefield, koji je dosad radio na serijama Fargo i The Handmaid’s Tale.

Ryan Condal je zaslužan i za scenarij, a njegova adaptacija će zapravo biti priča o Conanovoj prošlosti i o tome kako je postao takva legenda. Scenarij se uvelike oslanja na originalne Howardove romane.

Amazon planira preuzeti primat u fantasy žanru

Radnja serije će pratiti Conana nakon što je protjeran iz svojeg plemena i svoje domovine, zbog čega luta kroz njemu nepoznat i misteriozni svijet novih i naprednih civilizacija. U svojim lutanjima pokušava pronaći vlastitu svrhu u svijetu koji ga karakterizira kao bezumnog divljaka.

Amazon planira preuizeti primat u TV projektima fantasy žanra. Prošle godine su potvrdili da snimaju seriju na temu Gospodara prstenova, a Conan će biti još jedan njihov adut kojim planiraju parirati uspjehu HBO-ove Igre prijestolja.

Mogu li nadmašiti uspjeh filma sa Schwarzeneggerom?

Ryan Condal, autor predstojeće serije o Conanu, priznao je da je opsjednut s tim likom obzirom da je fan Howardovih djela već desetljećima. Zajedno s redateljem Sapochnikom, koji je također Conanov obožavatelj, planira napraviti seriju koja će biti dosljedna Howardovim romanima i prenijeti na TV izvorni duh Conana kao lika.

Conan se već nekoliko puta pojavio na televiziji i filmskom platnu. Animirana serija Conan The Adventurer s početka devedesetih još uvijek kotira visoko kod fanova, za razliku od igrane serije Conan s Ralfom Moellerom u glavnoj ulozi koja je izgledala prilično jeftino i produkcijski jako podsjećala na Xenu ratnicu.

Conan the Barbarian iz 2011. s Jasonom Momoom u glavnoj ulozi neslavno je propao na kino blagajnama, tako da se originalna filmska verzija Johna Miliusa iz 1982. s Arnoldom Schwarzeneggerom još uvijek smatra najboljom adaptacijom, koja je usput i započela Schwarzeneggerovu karijeru najveće zvijezde.