Barack Obama napisao je dosta genijalni uvod za strip Peanuts

Tvrdi da je i on jedan od milijuna Amerikanaca koji nikad nisu prerasli taj strip

US President Barack Obama pauses as he speaks during a bilateral meeting with Jordan's King Abdullah II in the Oval Office of the White House on February 24, 2016 in Washington, DC. / AFP / Mandel Ngan
FOTO: AFP

Čini se da američki predsjednik Barack Obama jako voli Peanuts, strip o Chralieju Brownu i njegovom psu Snoopyju – toliko da je odvojio vrijeme i napisao uvodnu riječ za novu seriju stripa koja izlazi idući mjesec.

Bit će to 25. po redu koja će objediniti popularni strip Charlesa Schulza. Dosadašnje uvode pisali su, između ostalih, i Johnathan Franzen, Matt Goening i Billie Jean King.

“Obama je bio prvi na našoj listi”, rekao je Gary Groth, predsjednik izdavačke kuće Fantagraphics Books koja će izdati strip. “Zašto ne posegnuti za zvijezdama? Najgore što se moglo dogoditi bilo je da odbije. Bio je to prekrasan dan kad je pristao”, nastavio je i dodao da je bilo sjajno predsjenika podsjetiti na dead line.

Obama o stripu

“Poput milijuna drugih Amerikanaca i ja sam odrastao uz Peanutsu i nikad ga nisam prerastao”, piše Obama u uvodu. “Peanuts je desetljećima bila naša jedina svakodnevna utjeha. To je ono što ovaj strip čini jedinstvenim.”

Obama je u nastavku Fantagraphicsove serije koje su objedinile sve Schulzove stripove koje je stvorio od 1950. do 2000. nazavao revolucionarnima.

“U svom posljednjem stripu Charles Schulz pitao se kako bismo ikad mogli zaboraviti ekipu iz Peanutsa. Zahvaljujući ovoj revolucionarnoj seriji knjiga to se neće dogoditi”, napisao je američki predsjednik.