BBC je odustao od nove drame po romanu Agathe Christie jer je glavni glumac optužen za silovanje

Eda Westwicka su dvije žene optužile za silovanje

FOTO: Profimedia, KCS Presse

Dvije nove BBC-jeve serije su stavljene na čekanje zbog toga što je jedan od glavnih glumaca, Ed Westwick, optužen za silovanje. Mladi britanski glumac tim se optužbama pridružio Kevinu Spaceyju, Harveyju Weinsteinu, Louisu C.K-ju i još nekolicini holivudskih imena optuženih za seksualno uznemiravanje.

BBC je već snimio trodjelnu mini-seriju Ordeal by Innocence prema romanu Agathe Christie s Billom Nighyjem, Eleanor Tomlinson i Annom Chancellor koju su planirali prikazati za vrijeme božićnih blagdana, s očekivanjima velike gledanosti. No od serije su odustali jer jednu od glavnih uloga glumi Ed Westwick, upravo optužen za silovanje dvije djevojke.

Westwick opovrgava optužbe

No, za razliku od većine ostalih koji su se posljednjih mjesec dana našli u ovoj aferi, mladi glumac odlučno opovrgava osude. “Obeshrabrujuće i tužno mi je da, kao rezultat nepotvrđenih i nedokazivih tvrdnji na društvenim mrežama, postoje neki u ovom okruženju koji zaključuju da sam sposoban za takvo gnjusno i grozno ponašanje”, izjavio je na svom Twitteru Westwick, dodajući da surađuje s policijom s ciljem da skinu ljagu s njegovog imena što je prije moguće.

https://twitter.com/EdWestwick/status/928682058687291398

Nakon što su Westwicka preko društvenih mreža dvije žene optužile za silovanje, BBC je također stopirao i snimanje druge sezone White Golda, humoristične serije u kojoj je Westwick imao glavnu ulogu, kako prenosi Independent. Westwick je započeo filmsku karijeru u Children of Men Alfonsa Cuaróna, te je kasnije glumio uz Leonarda DiCaprija u J. Edgaru, a vjerojatno je najpoznatiji po svojoj ulozi u seriji Gossip Girl,