Bill Clinton tvrdi da je 99% radnje serije 'Kuća od karata' zastrašujuće istinito

Predsjednik je veliki obožavatelj serije, pa ju može usporediti sa svojim iskustvima

Zašto toliko volimo “Kuću od karata”? Riječ o vjerojatnoj najboljoj političkoj drami na televiziji trenutno, koja obiluje napetošću, intrigom i spletkama. Ova serija prikazuje mračnu stranu visoke politike i što se sve događa iza kulisa u Washingtonu. Kevin Spacey, koji tumači glavnog lika, je u ovoj ulozi fantastičan.

No, to nisu jedini razlozi. “Kuću od karata” najviše volimo jer se čitave sezone izbacaju u komadu online. Odjednom. Sve epizode. Na vama je onda hoćete li provesti nekoliko neprospavanih noći dok sve pogledate ili ćete si složiti neki drugi raspored. Ono što je najbitnije nema višetjednih čekanja na novih 50 minuta koje se na kraju razvuče na nekoliko mjeseci.

Predsjednici vole ovu seriju

Serija uživa veliki broj poznatih fanova, od svijeta showbiza do visoke politike. Tako je aktualni američki predsjednik, lani uoči izlaska 2. sezone, postao ovaj sad već legendarni tweet:

Još jedan (bivši) predsjednik je veliki obožavatelj – Bill Clinton. On i Spacey su privatno u bliskim odnosima, a potonji je u nedavnom intervjuu otkrio kako Clinton strastveno prati seriju i da mu je priznao da 99% stvari koje radi njegov lik Frank Underwood se događaju i u stvarnom životu. Nadamo se da bivši predsjednik u ovih 1% ubraja razne kriminalne poteze kojima je sklon glavni lik ove serije.