Blic: Balašević će biti pokopan u ponedjeljak, proglasit će i Dan žalosti u Novom Sadu

Balašević će biti pokopan u rodnome Novom Sadu

03.09.2014., Osijek - Djordje Balasevic u Arheoloskom muzeju odrzao kratki koncert za okupljene povodom koncerta koji ce se odrzati 13. rujna. 
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Portal Blic piše kako će posljednji ispraćaj Đorđa Balaševića biti u ponedjeljak, saznaje se neslužbeno iz izvora bliskih Milošu Vučeviću, gradonačelniku Novoga Sada. Balašević će biti pokopan u rodnom Novom Sadu, a pogreb bi trebao biti već u ponedjeljak jer, kako javljaju mediji, obitelj odbija obdukciju.

U ponedjeljak, na dan pogreba, bit će proglašen i Dan žalosti u Novom Sadu. “Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak trenutak prije svega za obitelj Balašević, a zatim i za cijeli grad, državu i regiju koji su voljeli, odrastali i zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila i iznenadila njegova smrt. Kao što je umio u tišini napisati najveće stihove, tako je nažalost u tišini i prije vremena otišao”, izjavio je gradonačelnik Vučević.

Stanje mu se naglo pogoršalo

Kantautor Balašević je umro u 68. godini u petak, nakon što se je hospitaliziran tri dana ranije zbog upale pluća. Mediji su javljali kako je upala pluća posljedica zarade koronavirusom, te da mu se stanje od dolaska u bolnicu naglo pogoršalo.