Borba među streaming servisima upravo je postala još malo ozbiljnija; Apple je potpisao ugovor s Oprah

Oprah Winfrey za Apple bi trebala stvarati originalni sadržaj i ponovno biti voditeljica

NEW YORK, NY - JUNE 04: Oprah Winfrey speaks onstage during the 2018 CFDA Fashion Awards at Brooklyn Museum on June 4, 2018 in New York City.   Theo Wargo/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Apple je objavio kako su sklopili “jedinstveni i višegodišnji” ugovor s Oprah Winfrey, koja će za kompaniju stvarati originalni sadržaj. Sadržaj bi, prema Appleu, trebao biti usporediv s prijašnjim radom Oprah, koji karakteriziraju kao “emisije s jedinstvenom mogućnošću prodiranja do gledatelja diljem svijeta”.

Prema navodima The Hollywood Reportera, Winfrey će i dalje ostati CEO svoje vlastite kabelske mreže OWN. Ugovor nije ekskluzivan, no obuhvaća filmove, televizijske emisije, aplikacije i knjige na kojima bi Oprah trebala raditi za Apple, dakle gotovo sve osim podcastova. Financijski detalji ugovora nisu javni, no sasvim je sigurno da će Oprah pojaviti u ulozi voditeljice.

Sve intenzivnija borba

Appleova suradnja s Oprah je posljednje poglavlje u “ratu sadržaja” kojeg između sebe vode streaming servisi poput Netflixa, Amazona i Hulua. Apple je prošle godine borbu još malo intenzivirao najavom da će proizvesti više od desetak serija i emisija, u kojima će, između ostalih, sudjelovati glumice Octavia Spencer i Kristen Wiig te redatelj Damien Chazelle.

Netflix je u međuvremenu sklopio ekskluzivne ugovore s Ryanom Murphyjem iz American Horror Storyja i Shondom Rhimes iz Scandala, koji će glumiti u njihovim nadolazećim serijama. Međutim, dvoje najupečatljivijih imena s kojima je Netflix sklopio ugovor su Barack i Michelle Obama, koji će producirati originalne serije i filmove za streaming servis. Hulu je pak preoteo Emmy Netflixu sa serijom The Handmaid’s Tale, a Amazon je potrošio oko 250 milijuna dolara za kupnju prava na snimanje serije temeljene na franšizi The Lord of the Rings.