Bowieju bi danas bio 71. rođendan; možda vas utješi nikad objavljena demo snimka njegova kultnog hita Let’s Dance

Demo je snimljen prije 35 godina, ovo je prvi put da je objavljen

A portrait taken on May 11, 1983 shows British singer David Bowie during a press conference at the 36th Cannes Film Festival. He is the main actor in Nagisa Oshima's film "Furyo (Merry christmas Mr. Lawrence)", official selection in Cannes. He is also with French actress Catherine Deneuve maina ctor in Tony Scott's film "The hunger" presented out competition at the festival.  AFP PHOTO RALPH GATTI / AFP / RALPH GATTI
FOTO: AFP

Za dva dana bit će dvije godine otkako je umro David Bowie, a danas na njegov 71. rođendan, njegova diskografska kuća Parlophone objavila je nikad prije objavljenu demo snimku njegovog kultnog hita Let’s Dance.

Pjesma “Let’s Dance” prvotno se pojavila na Bowievom istoimenom albumu iz 1983. godine, a kao demo verzija je snimljena 1982. godine u Montreuxu u Švicarskoj s improviziranim bendom, uključujući poznatog glazbenika Nilea Rodgersa, basista Erdala Kızılçaya, audio inženjera Davida Richardsa te još neke nepoznate lokalne glazbenike.

Traže glazbenike koji su sudjelovali u stvaranju demo snimke

Sada, 35 godina kasnije, Nile Rodgers je smiksao demo snimku pjesme koja se ponešto razlikuje od one koju svi znamo, ali je svejedno vrlo prepoznatljiva. “Blagoslovljen sam divnom karijerom, ali je kreativno partnerstvo s Davidom Bowiejem na vrhu mojih najvažnijih i najugodnijih suradnji”, rekao je Rodgers i dodao da ovaj demo pruža pogled u početke iz ptičje perspektive.

“Probudio sam se prvo jutro u Montreuxu, a David me gledao. Držao je akustičnu gitaru i uzviknuo: Dragi Nile, mislim da je ovo hit”, opisao je trenutke stvaranja Rodgers. On sad traži lokalne glazbenike koji su sudjelovali u stvaranju hita prije 35 godina. “Ako ste svirali drugu gitaru ili bubnjeve, javite nam se”. “Vrijeme prije Božića koje smo proveli miksajući demo bilo je puno suza jer je izgledalo kao da je David bio u sobi s nama”, rekao je Rodgers. “Sretan rođendan David, volim te i svima nam nedostaješ!”, poručio je Rodgers.

Demo verzija:

Hit koji svi znamo:

https://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjA