Nekad je nužno odabrati stranu

Braća Coen početkom godine najavili su da snimaju vestern seriju, a Netflix je sad objavio kako će ju oni prikazivati

Redateljski dvojac poznat je po filmovima, a ovo je njihov prvi TV projekt

US directors and Presidents of the Feature Film jury Joel Coen (R) and Ethan Coen pose during a photocall ahead of the opening of the 68th Cannes Film Festival in Cannes, southeastern France, on May 13, 2015.  AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
FOTO: AFP

Redateljski dvojac, braća Joel i Ethan Coen, početkom godine najavili su svoj prelazak s filmskih na televizijske projekte, kada su objavili da rade na vestern serijalu The Ballad of Buster Scruggs. Sada javljaju kako su izabrali i gdje će se njihova nova serija prikazivati. Riječ je o Netflixu, gdje će svih šest epizoda biti dostupno 2018. godine.

Braća Coen za sada nisu dali puno informacija o serijalu, ali znamo da je riječ o šest različitih, samostalnih priča s Divljeg zapada čija je poveznica lik Bustera Scruggsa, kojeg će glumiti Tim Blake Nelson. Nelson je s braćom Coen surađivao na filmu Oh Brother, Where Art Thou, u kojem je uz Georgea Clooneya imao jednu od glavnih uloga.

Braća Cohen dobro poznaju žanr vesterna

Coenovi su obradili žanr klasičnog vesterna 2010. godine s filmom True Grit te tri godine ranije s modernim vesternom No Country for Old Men.
Poslijednji film koji su braća Coen režirali bio je prošlogodišnji Hail Caesar, satirična priča o Hollywoodu 1950-ih. “Coenovi su redatelji vizionari, majstori priča, te šaroliki lingvisti”, rekla je potpredsjednica produkcije originalnog sadržaja Netflixa Cindy Holland.

“Uzbuđeni smo što će Netflix postati dom ogromnog talenta braće Cohen”, dodala je Holland. U poslijednjih nekoliko godina, napisali su i tri scenarija, za filmove koje su režirati Angelina Jolie, Steven Spielberg i George Clooney: Unbroken, Bridge of Spies i Suburbicon. Za detalje o njihovom posljednjem projektu, seriji The Ballad of Buster Scruggs, kao i točnom datumu premijere na Netflxu, morat ćemo još malo pričekati.