700 njemačkih kina odbija prikazivati "Avengerse", film svejedno već zaradio 200 milijuna dolara

Do bojkota je došlo jer je Disney digao svoju proviziju po prodanoj ulaznici

Avengers: Age of Ultron
FOTO: Marvel

Obožavatelji “Avengersa” u nekim njemačkim gradovima će morati pronaći druge načine za gledanje ovog blockbustera koji se upravo krenuo prikazivati. Naime, čak 700 kina iz te zemlje odlučilo je bojkotirati drugi dio ove franšize i neće ga stavljati u svoj program, usprkos tome što je riječ o filmu čiji prethodnik se nalazi na 3. mjestu ljestvice najprofitabilnijih filmova svih vremena.

Riječ je uglavnom o kinima iz manjih njemačkih gradova, koji imaju do 50 tisuća stanovnika. Njihov bojkot je uzrokovala činjenica da je Disney digao svoju proviziju po prodanoj ulaznici sa 47 na 53%.

Moglo bi doći do masovne propasti malih kino dvorana

“Zabrinuti smo za budućnost, posebno za gradove u istočnoj Njemačkoj. S podizanjem provizije moraju rasti i cijene ulaznica, što bi vrlo lako moglo dovesti do propasti velikog broja kino dvorana”, izjavio je glasnogovornik udruženja njemačkih kinematografa Karl-Heinz Meier.

Veliki kino multipleksi u Njemačkoj će ipak prikazivati film jer oni imaju direktne ugovore s distributerima. Meier je dodao kako ga zanima što će biti ove zime kad Disney u distribuciju izbaci nove “Star Warse”.

Usprkos ovom djelomičnom bojkotu u Njemačkoj, “Avengersi” su u prvih tjedan dana prikazivanja uspjeli zaraditi preko 200 milijuna dolara. Najzanimljivije od svega? Film se još nije ni počeo prikazivati u SAD-u, Kini i Japanu.