Četiri bitne stvari koje morate znati o Avengersima su se dogodile u zadnja 24 sata

Danas smo potpuno zasuti genijalnim infromacijama o novom Marvelovom filmu

FOTO: Marvel/Disney

Do premijere najisčekivanijeg Marvelogov filma ikad je ostalo nekih dvadesetak dana. Tu i tamo se redakcijom može čuti vrlo karatkeristični zvuk gledanja trailera za Avengers: Age of Ultron, jer baš nitko ne može dočekati taj dan kada ćemo ga moći gledati u kinima. Naravno, dok čekamo, panično tražimo bilokakvu novu informaciju koja će nam olakšati te duge dane do izlaska filma. Ali vijesti se pojave vrlo rijetko, traileri još rjeđe.

Sve do danas. U zadnja dvadeset i četiri sata, zasuti smo stvarno s hrpom informacija. Niti jedna za sebe ne mijenja sve što znamo o Avengersima, ali je toliko slatka da ju ne možemo propustiti. Ovo su četiri nove stvari o filmu godine (nadam se) koje ne smijete propustiti:

1. Avengersi uvode novi ženski lik

captain_marvel-1523523

Mjesecima se priča da Marvel Studios planira uvesti Captain Marvel, ženskog superheroja, u svoj filmski svijet kroz nove Avengerse. Nažalost, prije nekoliko tjedana je i konačno potvrđeno da se neće pojaviti. Ali to nije kraj tajnovitih ženskih likova u Marvel univerzumu.

U intervjuu za Entertainment Weekly, predsjednik Marvel studija Kevin Feige je natuknuo da će se u filmu pojaviti poznati ženski lik iz stripova, ali do sada nisu htjeli otkriti o kome se radi. Feige čak nije htjeo ni komentirati radi li se o liku koji se već pojavljivao u Marvelovim filmovima ili o poptuno novom liku. “Nije baš velika stvar, ali je dobar lik”, je sve što je imao za reći.

Prije nekoliko dana otkriveno je da će se Linda Cardellini i Julie Delpy pojaviti u Avengersima, pa je moguće da je jedna od njih dvije u ulozi misteriozne dame. Također, Feige je možda pričao o misterioznoj ćelavoj ženi koja živi u špilji u drugom traileru za Avengerse.

_1428440546

Ili ovoj dami koja stoji iza Thora u ovoj sceni iz trailera

_1428440558

2. Neće biti scene nakon odjavne špice

ngcybsiewa3cz56pgxq8

Praktički svaki Marvelov film ima jednu stvar zajedničku – nakon svake odjavne špice imaju dodatnu scenu, nešto što nas upućuje u filmove koje će tek raditi, predstavlja nove likove ili se jednostavno dobro zezaju.

Joss Whedon, režiser Avengersa, je u istom tekstu iz Entertainment Weeklya izjavio da toga u ovom nastavku neće biti. Kažu da će biti jedna vrlo kratka scena usred odjavne špice, ali ničega na kraju. Zašto? Nitko ne zna.

3. Braća koja su radila Captain Americu rade Avengerse 3 i 4

4222808-captainamerica

Nakon što završe Captain America: Civil War (u kinima će se pojaviti u ožujku 2016.), Joe i Anthony Russo (koje znamo kao režisere filma Captain America: Winter Soldier) će se primiti dva nastavka Avengersa koji će nositi imena Infinity War Part 1 i Part 2. Ta dva filma bi se trebali pojaviti u svibnju 2018. i 2019. Winter Soldier je bio genijaln film, čak bolji od prvog Captain Americe, tako da se ne brinem hoće li to sve zajedno biti dobro

Više me brine tko će i kako režirati filmove koji nam stižu sljedećih pet godina: Doctor Strange, Guardians of the Galaxy 2, Thor: Ragnarok, Black Panther, Captain Marvel i Inhumans.

4. Marvel je izbacio najbolje postere u povijesti postera

Za premijeru filma koja će se održati u IMAX kinima, Marvel je pripremio nekoliko posebnih postera za Avengerse. I izgledaju bolje od bilo kojeg postera koji je neki studio uspio napraviti. Samo ih pogledajte

AP_InThShltr_IMAX_Silhouette_v2_lrg-1427830365 AP_InThShltr_IMAX_GroupMask_v2_lrg-1427830362 AP_InThShltr_IMAX_CircuitMsk_v2_lrg-1427830357 AP_InThShltr_IMAX_BigA_v2_lrg-1427830354