Chris Evans objavio je upravo da napušta Top Gear; navodno je godinama zlostavljao jednu kolegicu

Top Gear je najpopularnija emisija o autima na svijetu

PASADENA, CA - JANUARY 08: Host Chris Evans speaks onstage during the Top Gear panel as part of the BBC America portion of This is Cable 2016 Television Critics Association Winter Tour at Langham Hotel on January 8, 2016 in Pasadena, California.   Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Poznati britanski voditelj Chris Evans objavio je upravo da se povlači iz emisije Top Gear. Obznanio je to danas na svom Twitter profilu. Spomenuta emisija smatra se, inače, najupješnijim programom takve vrste na svijetu.

Vijest o Evansovom povlačenju iz projekta neke ljude prilično je iznenadila s obzirom na to da je voditelj s britanskom nacionalnom televizijom 2015. potpisao ugovor na tri godine.

No, u lipnju su se pojavile optužbe da je seksualno zlostavljao jednu kolegicu. Žrtva tvrdi da se nasilje ponavljalo svaki dan tijekom dvije godine na početku 90-ih, no poznati voditelj je to negirao. Točni detalji raspleta priče zasad nisu poznati.

Ideja za seriju nastala je krajem 70-ih

Danas poznati format emisije Top Gear emitira se od 2002. godine na BBC-ju, iako je sama ideja mnogo starija. Originalni Top Gear napravljen je, naime, još 1977. godine i također se bavio poglavito automobilskom industrijom.

No, dosta se stvari promijenilo. Emitirani sadržaj otad je postao mnogo osebujniji, duhovitiji, a gdjekad i dosta kontroverzan. Kritičari su, naime, s jedne strane hvalili vizualni identitet serije, dok su s druge autorima često predbacivali prilično politički nekorektne komentare kojima su se bivši voditelji serije (Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May) obilato služili.