Nekad je nužno odabrati stranu

Cijeli Hollywood priča o tome da su glumice potplaćene, a Amy Adams prva je koja kaže da je to smeta

Poznata glumica tvrdi da se to nikoga ne tiče (jer pregovore ionako vode drugi)

FOTO: AFP

Zvijezda filma Američki varalica Amy Adams progovorila je prvi put otvoreno o tome zašto je pristala glumiti u tom filmu iako je znala da su njezini muški kolege za isti posao plaćeni mnogo više od nje.

“Znala sam da ću piti manje plaćena i svejedno sam pristala jer se odluka na kraju svodila na to hoću li u tom filmu glumiti ili ne”, rekla je. “Sami morate odlučiti što je najbolje za vas. No, to ne znači da mi se to svidjelo”, nastavila je.

Pregovore o plaći vode treće strane

O tom problemu počelo se pričati prošle godine nakon što su iscurili privatni mailovi jedne producentice iz Sonyja koja je dosta brutalno govorila o tome da su glumice potplaćene, ali i da su si same za to krive jer ne znaju pregovarati.

Adams je u istom razgovoru poručila i da je smeta što ljudi uopće imaju potrebu kritizirati žene zbog načina na koji pregovaraju svoje plaće.

“Prije nisam govorila o tome da zarađujemo manje, a vjerojatno nikad više o tome neću niti govoriti zbog toga što se ne slažem s ljudima koji su uvjereni da znaju kako bi žene trebale pregovarati o svojim plaćama, i ne mislim sad isključivo na Jennifer Lawrence“, tvrdi Adams. “Istina je da mi plaćamo ljude koji to rade umjesto nas, i muškarci i žene.”

Pakao na setu Američkog varalice

Progovorila je i o tome koliko joj je bilo teško na setu filma Američki varalica. Priznala je da je zbog načina na koji se prema njoj ponašao redatelj David O. Russell plakala gotovo svakodnevno.

“Mislim, nije to bilo svaki dan, ali gotovo svaki je. Jennifer je bila mnogo jača, ništa ju nije smetalo. Ona je poput Teflona”, našalila se dodavši da ona to nije. “Živjeti je mnogo važnije nego snimati filmove. Snimajući taj film naučila sam kako odvojiti privatno od poslovnoga. Nisam mogla taj pakao donositi doma svojoj kćeri”, otkrila je.

Nije otkrila jesu li glumci Bale, Cooper i Renner prolazili kroz isto, ali za pretpostaviti je da se, očito mizogini redatelj, prema njima ponašao ipak malo drugačije.