Nekad je nužno odabrati stranu

Cijeli internet priča o Stingovoj potpuno fenomenalnoj klapskoj izvedbi ‘Roxanne’

Pomalo zaboravljeni pjevač se pojavio kod Jimmy Fallona i zapjevao s klapom

FOTO: YouTube

Ragtime je, na žalost, muzički žanr koji nikada nije zaživio u Hrvatskoj. Ta muzika potrganog ritma bila je glavna stvar na koju se krajem 19. i početkom 20. stoljeća plesalo u ilegalnim kluboima u crnačkim četvrtima St. Louisa i New Orleansa. Ako netko u klubu zasvira ragtime, prepoznat ćete ga po klaviru koji se dovodi do uništenja, hrpetini ljudi koji istovremeno podivljaju od euforije i uglavnom vrlo pijanom barmenu. Tako je bilo u ranim godinama prošlog stoljeća, tako je i sada. Naime, ragtime opet postaje sve popularniji u Americi.

Barbershop kvarteti, na sreću, nikada nisu zaživjeli u Hrvatskoj. Barbershop kvartet, doslovno prevedeno kvartet iz brijačnice, je grupa odraslih muškaraca u zabrinjavajućim odijelima i s još gorim šeširima koji pjevaju a cappella. Zamislite klape, dakle neko višeglasno pjevanje, ali da su muškarci obučeni kao da će vam sada oteti djecu iz parka i više ih nikada nećete vidjeti.

Neponovljivo dobre izvedbe genijalnog voditelja

Ovi kvarteti mogu biti dobri samo u jednoj prilici – kada ih netko parodira. A trenutno ne postoji bolja parodija od one koju radi Jimmy Fallon na svom ‘Tonight Showu’. Jedan od segmenata koje povremeno ponavlja je i nastup Ragtime Gals-a, barbershop kvarteta koji pjeva u ragtime stilu. Fallon je nevjerojatno glazbeno talentiran. Čovjek ima sluha, što je poprilično bitno, s obzirom da je poprilično teško pjevati u klapi. Povremeno mu se pridruže i neki gosti.

Sinoć je Fallon odlučio s Ragtime Gals izvesti legendarnu pjesmu benda Police – ‘Roxanne’. Naravno, savršena prilika da im se pridruži gost. Tako da je odjednom izvirio i Sting, glavom i strašno velikom bradom. Odradili su sjajan posao (barem ako je suditi po reakcijama publike i interneta), a video možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=wO52UqeCzYk

Ali kada već pričamo o Jimmy Fallonu i Ragtime Gals, bila bi velika šteta ne spomenuti njihovu najbolju obradu – ‘Ignition (Remix)’ R. Kellya. Ova izvedba ne samo da je bolja od originala, nego je vjerojatno najbolja obrada ikad napravljena.

https://www.youtube.com/watch?v=r2LiFsdrXF4