Čini se da je cijeli Zagreb zadnja dva dana uživao u dosta spektakularnim koncertima na Tomislavcu

U suradnji s Francuskim institutom proslavljen je Svjetski dan glazbe

20.06.2015., Zagreb -  Na Trgu kralja Tomislava,
u okviru u manifestacije Glazba i grad, koja je dio Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj, odrzan je  koncert Jazz orkestra HRT-a.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zagreb je ovaj vikend izgledao sasvim drugačije. Trg kralja Tomislava pretvoren je u pozornicu na otvorenom i dva dana tisuće građana uživali u stvarno zanimljivim koncertima. Glazbeni ansambli Hrvatske radiotelevizije prošloga ljeta pokrenuli su projekt nazvan Glazba i grad, a istu stvar su ponovili i ove godine. U suradnji s Francuskim institutom i Gradom Zagrebom, pretvorili su Tomislavac u jedno od najboljih mjesta za vikend izlazak.

Slikovita koncertna pozornica u samom srcu grada, u parku ispred Umjetničkog paviljona, i time obilježili Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta. Dan glazbe se na inicijativu francuskog Ministarstva kulture slavi od 1982. godine širom svijeta i to tako da profesionalni glazbenici i amateri sviraju i pjevaju na ulicama i trgovima nastojeći da glazba dopre do svakoga. U duhu Svjetskog dana glazbe Tamburaški orkestar, Jazz orkestar, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a ponudili su popularne programe.

Posted by Sanja Simic on Sunday, June 21, 2015

Zagrebacka filharmonijaDirigent: Aleksandar MarkovicVioloncelist: Edgar Moreau (jedan od najtraženijih mladih violončelista današnjice)Trubac i hornist: David GuerrierHvala Zagrebe!

Gepostet von Damir Janeček am Sonntag, 21. Juni 2015

Glazba i grad…

Gepostet von Karlo Srdarevic am Sonntag, 21. Juni 2015

https://www.facebook.com/jlukacevic/posts/10207054241860693

Glazba i grad

Gepostet von Martina Mihelčić am Samstag, 20. Juni 2015

Glazba i grad.Trg kralja Tomislava. Hvala našem čitatelju Krunoslavu Ćosiću

Gepostet von Zagrebinfo am Samstag, 21. Juni 2014

Za ove koncerte nisu se naplaćivale ulaznice, a slušatelji su uživali u opuštenoj atmosferi ljetnih noći udobno smješteni na dekici na travi pod otvorenim nebom. Tamburaški orkestar HRT-a izvodio je šlagere, šansone i poznate evergrine koji podsjećaju na Zagreb i Pariz u prošlosti. Istoga dana, od 21 sat, Jazz orkestar HRT-a, svoj program posvećuje ikoni francuskog jazza, točnije gypsy swinga, slavnom gitaristu i skladatelju Djangu Reinhardtu.

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a izveo je neke od najpoznatijih skladbi francuskog simfonijskog i opernog repertoara od baroka do 20. stoljeća.