Čini se da je grupa U2 već snimila većinu pjesama koje će se naći na novom albumu 'Songs of Experience'

Najavili su da će kompletirati album čim krajem ovog mjeseca završe veliku turneju

Irish band U2 singer Bono performs at the Ziggo Dome in Amsterdam on September 8, 2015, part of their "iNNOCENCE + eXPERIENCE" Tour 2015.  AFP PHOTO / ANP / PAUL BERGEN ***NETHERLANDS OUT***
FOTO: AFP

Prošlogodišnji album grupe U2, “Songs Of Innocence”, ostao je zapamćen kao jedno od njihov kontroverznijih izdanja zbog poprilično bizarnog razloga. Brojne korisnike Appleovih pametnih telefona razljutila je činjenica da je ova kompanija odlučila svakom kupcu novog Iphonea 6 pokloniti album irske grupe, i da se on ne može samo tako obrisati iz njihovih iTunes libraryja.

Kako god bilo, dok su članovi U2 radili na “Songs Of Innocence”, snimili su veliki broj pjesama i već im je tad bilo jasno da istovremeno rade na dva albuma. U međuvremenu su krenuli na veliku svjetsku turneju naziva Innocence + Experience, s kojom promoviraju spomenuti album. Kroz ljetne mjesece odradili su niz od 36 koncerata u Sjevernoj Americi, a u rujnu su se preselili u Europu gdje će ih odraditi ukupno 40-ak. Završni koncerti održati će se krajem ovog mjeseca u Irskoj, nakon čega nastavljaju s radom na novom albumu koji će se zvati “Songs Of Experience”.

Odali počast žrtvama u Parizu

Prema informacijama s kojima raspolaže Entertainment Weekly, trenutno imaju kompletirano oko 18 novih pjesama koje će pokušati srezati na 12 koje će ući u finalnu selekciju. No i dok su na turneji uspijevaju pronaći vremena za studio, pa je tako Bono otkrio EW-u da su nedavno snimili pjesmu s kojom su jako zadovoljni i koja će se zvati “Tightrope”.

U2 se trenutno nalaze u Parizu gdje su prošlog tjedna odradili dva koncerta od ukupno četiri predviđena. Zbog terorističkog napada koji se dogodio u petak, nastupe predviđene za vikend su otkazali. Bono i ostali članovi benda su se u subotu navečer pojavili ispred kluba Bataclan gdje su položili cvijeće u spomen na sve žrtve napada.