Čini se da je otac ozloglašenog vođe scijentologije odlučio raskrinkati sina

Ron Miscavige piše knjigu o svom kontroverznom sinu Davidu

FOTO: YouTube

Ron Miscavige, otac ozlogašenog scijentološkog vođe Davida Miscavigea, objavit će početkom svibnja memoare o svom sinu, piše Vulture. Svoju knjigu naslovio je Ruthless: Scientology, My Son David Miscavige, and Me, a zamislio ju je kao šokantni uvid u život kontroverznog vođe scijentologije i institucije kojm predsjeda.

Obitelj Miscavige priključila se, inače, Scijentološkoj crkvi 1971. godine, a tada 16-godišnji David odmah se priključio Sea Orgu, organizaciji za najfanatičnije pripadnike te crkve. Ron je scijentologiju službeno napustio 2012. godine, a to prema običajima scijentologije znači da ga je eksomunicirao vlastiti sin.

Dosta zamršena obiteljska priča

Njih dvojica otada imaju dosta problematični odnos. LA Times pisao je svojevremeno da je David špijunirao vlastitog oca u periodu od 18 mjeseci nakon što je napustio scijentološku crkvu.

Naslovnica Ronove knjige
Naslovnica Ronove knjige amazon

Jedan od ljudi koji su ga špijunirali uhićen je u srpnju 2013. godine. Tad je otkriveno da je sa sobom nosio nekoliko pištolja, tisuće metaka i prigušivač. Kasnije je priznao i da ga je upravo Davidova Scijentološka crkva angažirala kako bi špijunirao Rona.

No, valjat će ipak pričekati do 3. svibnja kako bismo saznali do koje je mjere Ron Miscavige odlučio raskrinkati vlastitog sina. Tad ćemo vidjeti ako je konačno progovorio o navodnom zlostavljanju svog sina, Davidovom odnosu s Tomom Cruiseom i priči o tome što se stvarno dogodilo s Davidovom ženom Shelly Miscavige.