Nekad je nužno odabrati stranu

Clint Eastwood snimio je film o poznatom padu zrakoplova s Tomom Hanksom i čini se ozbiljno dobrim

Dvojac je snimio film o prisilnom slijetanju zrakoplova u rijeku Hudson

FOTO: YouTube

Pred nešto više od sedam godina, odnosno 15. siječnja 2009. godine, jedan je američki zrakoplov prisilno prizemljen u njujoršku zaleđenu rijeku Hudson nakon što je jato ptica završilo u njegovim motorima koji su zbog toga otkazali. Pilot aviona, kapetan Chesley B. Sully Sullenberger, odmah je postao heroj koji je spasio živote 155 putnika.

Taj je događaj, koji povijest pamti i kao čudo na rijeci Hudson, u međeuvremenu ekraniziran. Premijera filma Sully zakazana je tako već za 9. rujna, a naslovnu će ulogu igrati Tom Hanks dok je film režirao i producirao Clint Eastwood. Scenarij potpisuje Todd Komarnicki.

Radnja se bazira na pilotovoj autobiografiji

No kako se dobro vidi iz prvog trailera, pilotov život nakon tog događaja nije ostao isti. Štoviše, stalni pritisci medija kojima je bio izložen odrazili su se negativno na njegov privatni život, a nije mu pomogla niti činjenica što su kasnije provedena istraživanja pokazala da se mogao vratiti u zračnu luku, što bi bila mnogo manje riskantna opcija.

Radnja filma bazira se, inače, na Sullyjevoj autobiografiju (koju je napisao uz pomoć Jeffreya Zaslowa), a u filmu će se, osim Hanksa, pojaviti i Aaron Eckhart i Laura Linney. No, izgledno je da će Hanks zasjeniti svoje kolege i još jednom, zarastao u sjede brkove, svijetu pokazati zašto ga se smatra Jimmyjem Stewardom našeg vremena.