Čovjek koji je skladao naslovnu pjesmu za Simpsone kaže da će čuvena serija završiti kroz godinu dana

Informacija nije potvrđena, ali Danny Elfman kaže da je kraj blizu

FOTO: The Simpsons/Facebook

Najdugovječnija i jedna od najuspješnijih crtanih serija na televiziji, Simpsoni, mogli bi završiti kroz godinu dana. Tako barem tvrdi Danny Elfman, poznati skladatelj koji je, između ostalog, radio muuiku i za Simpsone. Elfman, naime, potpisuje pjesmu za otvornu špicu serije, a zaslužan je i za glazbu mnogih holivudskih filmova poput The Nightmare Before Christmas, Avengers: Age of Ultron, Sleepy Hollow i Edward Scissorhands.

“Sudeći po onom što sam ja čuo, serija se privodi kraju. Ne znam to službeno, ali to sam čuo. Završit će kroz godinu dana”, ispričao je Elfman za portal JOE. Premda je vijest pomalo neočekivana, budući da nove epizode Simpsonsa neprekidno izlaze od 1989. godine, neki kritičari serije bit će zadovoljni, budući da mnogi od njih tvrde da je serija u posljednjim sezonama izgubila svoj šarm. Naprosto je, smatraju, više loših epizoda nego dobrih.

Mislio je da neće opstati

Elfman je usput ispričao da je šokiran planetarnom popularnosti serije. “Sve što mogu reći jest da sam zapanjen da je serija izdržala ovako dugo”, nadodao je. “Kada sam napisao pjesmu za Simpsonse, tu posve suludu pjesmu, nisam očekivao da će je itko čuti, jer nisam baš bio uvjeren da serija ima ikakve šanse za opstanak”, rekao je Elfman.

Elfman je pojasnio da je očekivao da će serija imati tri epizode prije nego što će je televizijska kuća Fox otkazati. Inače, Simpsoni su nedavno ušli u svoju 31. sezonu prikazivanja, a istovremeno su najdugovječnija crtana serija svih vremena. Inače, iz Foxa su otkrili da je serija obnovljena za 32. sezonu, te da će zadnja epizoda te sezone biti 713. epizoda po redu. Čini se da bi, ako je Elfman u pravu, ta epizoda mogla biti i zadnja.