Čovjek koji je zapravo pjevao stvari za Mili Vanilli je sada odlučio imati svoju solo karijeru

Nakon što nisu preživjeli plagijatorski skandal, Mili Vanilli bi se mogao opet okupiti

FOTO: wundergroundmusic.com

Sjećate se skandala koji se je odvijao prije 25 godina kad se otkrilo da megapopularani izvočađi benda Milli Vanilli uopće ne pjevaju svoje pjesma? E, pa sad je frontmen tog glazbenog sastava, Fab Morvan, odlučio bend opet okupiti. Uz jednu malu promjenu – ovaj će put pred mikrofon stati čovjek koji je stvarno pjevao, još tada. Morvan se uskoro vraća u studio s Johnom Davisom, jednim od ljudi koji su pjesme MIlli Vanillija pjevali iz sjene.

Duo Milli Vanilli stvoren je 1988. godine, a dvije godine kasnije primio je nagradu Grammy za najboljeg novog izvođača. No, naznake da se ne radi o autorskom projektu pojavile su se još 1989. kad je prilikom jednog televizijskog nastupa postalo jano da dvojac pjeva na playback. Nekoliko tjedana nakon toga stvar se zahuktala jer je Charles Shaw izjavio da je on bio jedan od trojice pjevača koji su zapravo izveli stvari s albuma koji je izdao dvojac Morvan/Pilatus.

Farian je tek godinu dana nakon toga priznao da je Milli Vanilli obmanuo javnost. Nakon tog priznanja oduzet im je Grammy. Morvan i Pilatus, drugi član originalne postave, pokušali su se tijekom devedesetih u čak nekoliko navrata vratiti na glazbenu scenu – krajnje neuspješno. Konačni udarac njihovom ponovnom ujedinjenju zadala je fatalna kombinacija alkohola i lijekova koja je Pilatusa koštala života. Možda ovaj put upali, jer očito Fab ipak zna pjevati, barem ako je za vjerovati Johnu Davisu.