Curb Your Enthusiasm, kultna serija Larryja Davida, vraća se nakon šest godina pauze; gledat ćemo je na jesen

David, inače jedan od autora Seinfelda, dugo se opirao snimanju nove sezone

FOTO: HBO/YouTube/Screenshot

Nakon šest godina pauze, serija Curb Your Enthusiasm (kod nas prevedena Bez oduševljenja, molim!) konačno se vraća. HBO je najavio premijeru devete sezone za nedjelju, prvog listopada. Glavni glumac i autor serije Larry David dugo nije baš bio entuzijastičan oko povratka serije, a producenti HBO-a su ga godinama morali nagovarati da snimi još jednu sezonu.

David se proslavio suradnjom s komičarem Jerryjem Seinfeldom, s kojim je osmislio hit seriju Seinfeld, čiji je neslužbeni nasljednik – zbog iste vrste humora – Curb Your Enthusiasm. Seinfeld je ujedno i razlog zašto Larry David nije htio nastaviti snimanje Curb Your Enthusiasm i namjeravao je ostaviti nedovršenu priču s krajem osme sezone.

Zbog Seinfelda nije htio finale svoje serije

Naime, Seinfeld je završio 1998. godine s finalnom epizodom koja kompletira priču čitave serije, ali, epizoda se nije osobito svidjela gledateljima. “Nisam ljut zbog takve rekacije, ali iz te situacije sam naučio da ako ikad budem radio novu seriju, neću joj dati službeno finale”, objasnio je David prije tri godine u intervjuu za Rolling Stone.

Ipak, pritisak fanova i HBO-a prevagnuo je, i David je snimio deset novih epizoda Curb Your Enthusiasm. Kao što kaže najavni trailer, u kojem je David obučen kao Cezar: “Otišao je, nije napravio ništa, vratio se”. Zapravo je napravio mnogo u zadnjih par godina, snimio je TV film Clear History i napisao kazališnu dramu Fish in the Dark. Za sada još nije potvrdio hoće li ovo biti zadnja sezona serije.