Nekad je nužno odabrati stranu

David Lynch je nezaustavljiv. Uskoro će primjera novog Twin Peaksa, a sad je počeo pisati još i knjigu

Radi neku hibridnu formu koju bismo trebali čitati za dvije godine

The jury's president of the 55th Cannes Film Festival, US director David Lynch poses for photographers during a photocall on a terrace of the Palais des festivals 15 May 2002 before the opening ceremony. Twenty-two films are in competition for the Golden Palm. US director Woody Allen's latest movie "Hollywood Ending" will open the festival today out of competition.  AFP PHOTO OLIVIER LABAN-MATTEI
FOTO: AFP

Čini se da David Lynch upravo radi na književnom hibridu koji se kreće negdje između memoara i biografije koji bi se trebao zvati Life and Work. Onaj memoarski dio knjige trebao bi se baviti Lynchovim prijateljstvima, njegovim umjetničkim razvojem, ali i njegovim kreativnim krizama, dok bi se biografskim sekcijama knjige trebala posvetiti novinarka Kristine McKenna. Očekuje se da bi cijela stvar mogla biti gotovo do 2017.

“O meni se priča puno sranja, i na internetu i u knjigama”, izjavio je nedavno veliki redatelj. “Želim sve informacije o sebi skupiti na jednome mjestu kako bi bilo tko koga zanima nešto o meni to mogao i pronaći. I nema šanse da bih se u ovo upuštao s bilo kim drugim nego Kristine. Poznajemo se sto godina i ona me jedina razumije.”

Ben Greenberg, izvršni urednik nakladničke kuće Grand Central Publishing je dodao: “Način na koji je on pristupio ovoj knjizi je upravo onakav kakav sam se nadao da će bit – jedinstven.”

Lynch inače u ovom trenutku radi na revivalu kultne serije Twin Peaks koja bi trebala izaći već iduće godine.