Dali smo si malo truda i napravili popis 16 najuzbudljivijih filmova koji stižu iduće godine

Po trailerima koje smo pogledali i najavama koje smo proučili, 2019. bi mogla biti solidna godina za filmove

Nemamo pojma kakva će sljedeća godina biti, ali neke stvari već sada možemo pretpostaviti. Recimo, kakve ćemo filmove gledati. I kako se zasad čini, barem po trailerima koje smo pogledali i najavama koje smo proučili, 2019. bi mogla biti sasvim solidna godina za filmove.

Očekivano, i dalje su najbrojniji herojski blockbusteri, ali očekuje nas i nekoliko potencijalno uzbudljivih trilera, drama, biografija i hororaca. Neka vas ne buni što na listi nema animiranih hitova, njih još uvijek pažljivo slažemo i donosimo idući tjedan. Dotad pogledajte trailere i opise za 16 filmova kojih se veselimo novoj godini.

1. Glass

Izlazi: 18. siječnja
Glume: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson

McAvoy reprizira svoju ulogu Kevina Wendell Crumba, glavnog protagonista filma Split (2016.), s 24 podijeljene ličnosti. Oba filma režirao je M. Night Shyamalan. Radnja je smještena u umobolnici, specijaliziranoj za one koji vjeruju da imaju supermoći. Tamo se susreću likovi McAvoyja, Willisa i Jacksona, dok Sarah Paulson glumi psihologinju koja ih nastoji uvjeriti da su samo normalni ljudi.


2. Captain Marvel

Datum izlaska: 8. ožujka
Glume: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou

Prvi Marvelov film s glavnom ženskom ulogom superheroja dolazi iduće godine. Brie Larson glumi Carol Danvers, odnosno Captain Marvel koja postaje najmoćniji heroj u svemiru kada se Zemlja nađe u galaktičkom ratu između dvije izvanzemaljske vrste.


3. Us

Datum izlaska: 15. ožujka
Glume: Elisabeth Moss, Lupita Nyong’o, Winston Duke, Tim Heidecker

Fanovi trilera Get Out iz 2017. s uzbuđenjem i laganom tjeskobom očekuju novi hit Jordana Peelea. Pratimo obitelj koja odlazi u svoju kuću na plaži, gdje planiraju provesti ugodno vrijeme s prijateljima. Idilu prekidaju nepozvani, bizarni posjetitelji.


4. Pet Sematary

Datum izlaska: 5. travnja
Glume: John Lithgow, Amy Seimetz, Jason Clarke

Stephen King se još jednom vraća, 2019. godine s dvije filmske adaptacije. Jedna od njih je obrada kultnog hororca Groblje kućnih ljubimaca. Dakle, pratimo obitelj koja pokušava pobjeći od gradskog života u kuću na osami, kraj šume. No, iza svoje kuće pronalaze groblje za životinje. Kada im mačka strada u naletu kamiona, otac odlazi pokopati ljubimca, no ubrzo shvate da prastaro groblje pripada puno mračnijim silama nego što mogu zamisliti.



5. Shazam!

Datum izlaska: 5. travnja
Glume: Zachary Levi, Mark Strong, Djimon Hounsou

Nakon što udomljeni 14-godišnjak Billy Batson susreće starog čarobnjaka koji mu daje super-moći, Billy postaje odrasli superheroj svaki put kada vikne “Shazam!”. Uz pomoć prijatelja Freddyja Freemana, s kojim se nalazi u istoj udomiteljskoj obitelji, uspijeva ukrotiti svoje moći i pokuša zaustaviti Dr. Thaddeusa Sivanu da ne opustoši sve svojim moćima.


6. Hellboy

Datum izlaska: 12. travnja
Glume: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Daniel Dae Kim, Sasha Lane, Thomas Haden Church

Još jedno Harbourovo utjelovljenje heroja Hellboyja koji se nađe između nadnaravnog i ljudskog svijeta. Kultni film iz 2004. godine neki kritičari su prozvali premekim, no nova verzija najavljuje se kao mračnije ostvarenje što više odgovara originalnoj priči tvorca strip junaka Mikea Mignola. U nadolazećem filmu, Hellboy se bori protiv paklene čarobnice Blood Queen.


7. Avengers: Endgame

Datum izlaska: 26. travnja
Glume: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch

Posljednji nastavak serije Avengersovih filmova, Endgame nastavlja se na Avengers: Infinity War (Osvetnici: Rat beskonačnosti). Srcedrapajući gubitak koji smo proživjeli tijekom Infinity War, gdje su zauvijek otišli neki omiljeni heroji, sada će dobiti neočekivani obrat. Neki s kojima smo se oprostili, opet se pojavljuju u novom nastavku. Sada se preživjeli Osvetnici okupljaju kako bi zaustavili plan ludog Thanosa.


8. Godzilla: King of The Monsters

Datum izlaska: 31. svibnja
Glume: Kyle Chandler, Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Sally Hawkins, Charles Dance, Ken Watanabe

Ulozi su veći nego ikada u trenutku dok se super tajna agencija Monarch bori protiv Godzille, Mothre, Rodana, King Ghidoraha, dakle najvećih čudovišta koji su ikad kročili Zemljom u međusobnoj borbi za moć. Neki vrlo optimistično ovo najavljuju najboljim Godzilla filmom svih vremena.


9. Rocketman

Datum izlaska: 31 svibnja
Glume: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard

Nakon ovogodišnjeg uspjeha Bohemian Rhapsody s Ramijem Malekom, iduća godina mogla bi proći u znaku Rocketmana s Egertonom u glavnoj ulozi. Najavljuju ga kao epsku glazbena fantaziju o usponu legendarnog Eltona Johna. Egerton je sam snimao vokale, a film prikazuje Eltonov divlji život, od mladih dana kad je bio u Royal Academy of Music do glazbenog partnerstva s Bernieom Taupinom s kojim je stvorio kultnu pjesmu Rocket Man.


10. Dark Phoenix

Datum izlaska: 7. lipnja
Glume: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Sophie Turner, Evan Peters, Jessica Chastain

Nastavak Marvelove sage X-Men: Apocalypse vraća se s legendarnom glumačkom postavom X-Men franšize uključujući McAvoyja, Fassebendera i Lowrence. U ovoj epizodi X-Men su fokusirani na sukob s Phoenix koju glumi Sophie Turner, čije su se moći aktivirale nakon solarnog bljeska tijekom misije u svemiru.


11. Men In Black International

Datum izlaska: 14. lipnja
Glume: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Rebecca Ferguson

Film je sniman u New Yorku, Italiji, Maroku i Londonu jer se u novom nastavku tajna služba za izvanzemaljce bori protiv zlikovaca na globalnoj razini. Thompson i Hemsworth već su pokazali da su dobar glumački par u filmu Thor: Ragnarok pa se nadamo da će biti dostojna zamjena legendarnom paru Tommyju Lee Jonesu i Willu Smithu.


12. Spider-Man: Far From Home

Datum izlaska: 5. srpnja
Uloge: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Marisa Tomei, Zendaya, Michael Keaton, Jake Gyllenhaal

Još uvijek nije pušten trailer za novi Spider-Man, ali YouTube je prepun fanova koji nagađaju što bi se sve moglo događati. Peter Parker se u ovom nastavku spakirao za godišnji odmor u Veneciju, no godišnji odmor prekida Samuel L. Jackson u ulozi Nicka Furyja koji ga šalje na novu misiju. Gyllenhaal se, koliko je poznato, pojavljuje u ulozi Mysterija.


13. IT: Chapter 2

Datum izlaska: 6. rujna
Glume: James McAvoy, Bill Skarsgard, Jessica Chastain, Sophia Lillis, Bill Hader

Dvadeset i sedam godina kasnije, klub gubitnika je odrastao i odselio, dok ih uznemirujući poziv nije ponovo okupio. U nastavku slavnog horora Stephena Kinga reda se niz uznemirujućih događaja koji su zahvatili neprilagođenu djecu u izmišljenom gradu Derryju, tijekom jednog dugog ljeta. Ovog puta moraju posegnuti dublje u sebe i pronaći hrabrost koju su imali kao djeca kako bi se jednom zauvijek riješili stvora.


14. Joker

Datum izlaska: 4. listopada
Glume: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Joker se vraća u priči i režiji Todda Phillipsa, a glumi ga Joaquin Phoenix. Film se bavi Jokerovim počecima kroz koje bismo trebali otkriti kako je Joker postao to što jest. Navodno se priča vrti oko propalog komičara Arthura Flecka kojeg je društvo odbacilo, nakon čega polako pada u ludilo i postaje psihopat kriminalac.

View this post on Instagram

Camera test (w/ sound). Joker.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on


15. You Are My Friend

Datum izlaska: 18. listopada
Glume: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper, Susan Kelechi Watson

Marielle Heller režira film s Hanksom u glavnoj ulozi koji glumi televizijsku ikonu Freda Rogersa. No, prema najavama ne radi se o biografskom filmu. Priča je bazirana na intervjuu novinara Toma Junoda originalno objavljenom 1998. godine u muškom magazinu Esquire pod naslovom Can You Say… Hero?, sa zvijezdom dječjeg programa. Priča počinje tako što Junod piše Rogersov profil i razmišlja o tome kako će to biti tek jedan članak, ali završava mišlju da mu je Rogers promijenio život, kao i mnogobrojnoj dječjoj publici brojnih generacija.


16. Star Wars: Episode IX

Datum izlaska: 20. prosinca
Glume: Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Keri Russell, Richard E. Grant

Potkraj iduće godine stiže još jedan od najiščekivanijih filmova. Kylo Ren i ekipa vraćaju se završiti priču o obitelji Skywalker koja je počela prije nekoliko desetljeća. Potvrđeno je da se Poe Dameron, Rey i Finn vraćaju pokretu otpora, a Carrie Fisher će se vratiti kroz snimke iz prethodna dva nastavka. J. J. Abrams vraća se opet kao redatelj posljednjeg dijela trilogije, a legendarni skladatelj John Williams vjerojatno će u finalu dati svoj posljednji doprinos Star Warsu.