Daniel Craig izjavio je kako mu više ne pada na pamet glumiti Jamesa Bonda

Tvrdi i da ako bi se ikad vratio toj ulozi, da bi to napravio samo zbog novca

Za određeni tip glumaca, uloga Jamesa Bonda smatra se vrhuncem karijere. No nakon četiri snimljena filma o agentu 007, Daniel Craig se zasitio i više se ne želi time baviti. Toliko je siguran u svoje mišljenje da je izjavio kako bi prije “prerezao žile nego glumio u još jednom Bondu”. 47-godišnji glumac dodao je i ako bi se ikad vratio toj ulozi, da bi to napravio isključivo zbog novca. Ova izjava, koju je dao tijekom intervjua s magazinom Time Out, je potpuna suprotnost od one koju je dao prošlog tjedna kad je rekao kako će glumiti Bonda dok god će fizički biti u mogućnosti.

Craig se prvi put pojavio u ovoj ulozi 2006. u filmu “Casino Royale”, kad ga je većina smatrala poprilično riskantnim odabirom zbog netipičnog izgleda za jednog Bonda. No svi skeptici su morali priznati da su pogriješili, jer njegov pristup filmu se pokazao vrlo popularnim, a “Skyfall” iz 2012. je financijski bio najuspješniji James Bond u povijesti.

Nema vremena za druge uloge

Ako Craig zaista odluči zauvijek umiroviti ovu ulogu, postat će jedan od najmlađih glumaca koji je prestao glumiti u toj franšizi. Pierce Brosnan je imao 49 kad je snimio zadnjeg Bonda, a Roger Moore je navršio 58 kad je izašao “A View to a Kill”. Neki od glumaca su u kasnijoj fazi karijere pretrpjeli značajni pad popularnosti. Tako se, primjerice, Timothy Dalton fokusirao na kazalište, a posljednjih godina je najpoznatiji po tome što je posudio glas jednoj igrački u filmu “Toy Story 3”.

Čini se da Craig nije zabrinut zbog toga. “Igranjem Bonda otvorile su mi se brojne druge mogućnosti koje do sad nisam stigao istražiti. Najveći problem kod te uloge je to što oduzima izuzetno puno vremena i zato se ne mogu posvetiti ostalim ponudama koje su me zanimale”, dodao je glumac.