Daniel Radcliffe odlučio je pod svaku cijenu riješiti se imidža dobrog dečka

U posljednje vrijeme bira dosta čudne uloge, a ni najnovija mu nije baš neka

SAN DIEGO, CA - JULY 11: Actor Daniel Radcliffe attends Entertainment Weekly's Annual Comic-Con Party in celebration of Comic-Con 2015 at FLOAT at The Hard Rock Hotel on July 11, 2015 in San Diego, California.   Jason Merritt/Getty Images for Entertainment Weekly/AFP
FOTO: AFP

Daniel Radcliffe još se godinama nakon što je franšiza o čarobnjaku Harryju Potteru završila bori s imidžom dobrog momka čija će pojava puniti kino dvorane zaljubljenim tinejdžericama. Možda bi to moglo biti jedno od objašnjenja za izbor njegovih nekoliko prošlih uloga. Uloga tajnog agenta FBI-ja koju je nedavno prihvatio još je jedna od onih kojima se pokušava odmaknuti od lika nevinog dječarca. Bit će ovo prvi dugometražni film za redatelja Daniela Ragussisa.

Redcliffe će u trileru Imperium zaigrati mladog tajnog agententa koji je pristao na opasnu misiju infiltrirati se u grupu neonacista čiji je cilj napraviti prljavu bombu. Priča se inače temelji na stvarnim događajima, što nimalo ne čudi s obzirom da je upravo ta etikata ona koja će u američke kino dvorane dovesti koji milijun gledatelja više. Priča o Michaelu Germanu poslužila je, dakle, kao osnovna priča za ovaj film. German je bio agent koji je proveo dugi niz godina u različitim nacističkim bratstvima.

Inače, izgleda da je Daniel u posljednje vrijeme jako zauzet radom na nekoliko filmova paralelno. Tako se nedavno pojavio u Trainwrecku, onoj komediji koju je čak i Woody Allen pohvalio, a uskoro ćemo ga uz Jamesa McAvoya gledati kao Igora u novom Frankensteinu. Usto, trenutačno snima dvije drame, Swiss Army Man i Brooklyn Bridge, a njegovo se ime povezuje i s kriminalističkim trilerom u nastanki – Tokyo Vice. Eto, pa nek onda netko kaže da glumci ne rade.