Danilo Šerbedžija briljirao u Puli. Njegova Tereza37 proglašena je najboljim filmom, ima 6 Zlatnih Arena

Film Tereza37 dobio je nagrade i za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenarij, za najbolju sporednu žensku ulogu, za montažu te za masku

ZADNJA IZMJENA: ruj 4, 2020
Foto: YouTube/screenshot/

Film “Tereza37” Danila Šerbedžije dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na 67. Pulskome filmskom festivalu, dok je nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala filmu “Otac” Srdana Golubovića, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare.

Filmu “Tereza37” produkcijske kuće Focus media producentice Irene Marković pripalo je još pet Zlatnih Arena i to za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenarij Lani Barić, za najbolju sporednu žensku ulogu Ivani Roščić koja je igrala ulogu Renate, za montažu Dubravki Turić te za masku Snježani Gorup, objavio je Ocjenjivački sud Hrvatskoga natjecateljskog programa na konferenciji za novinare održanoj u Festivalskom centru u Puli.

I Radi Šerbedžiji jedna Zlatna Arena

Tri Zlatne Arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film “Ribanje i ribarsko prigovaranje” redatelja Milana Trenca. Zlatnu Arenu za najbolju mušku glavnu ulogu dobio je Rade Šerbedžija koji je igrao Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leon Lučev koji je igrao ulogu Paskoja, te za glazbu Igor Par.

Filmu “Mater” redatelja Jure Pavlovića pripale su dvije Zlatne Arene – za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a tom je filmu pripala i nagrada “Breza” za najboljeg debitanta. Film “Mare” redateljice Andree Štaka također je osvojio dvije Zlatne Arene. Za kostimografiju u filmu nagrađene su Sara Giancan i Valentina Vuković, a za scenografiju Jana Plećaš. Zlatna Arena za vizualne efekte u filmu dodijeljena je Vedranu Štefanu za film “Ideš ? idem” redatelja Ljube Zdjelarevića. Zlatna Arena za specijalne efekte u filmu ove godine nije dodijeljena.

Manjinske hrvatske koprodukcije

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu “Agina kuća” redateljice Lendite Zequiraj. Zlatnu Arenu za režiju osvojio je Metod Pevec za film “Ja sam Frenk”, a za glumačko ostvarenje Goran Bogdan za ulogu Nikole u filmu “Otac” redatelja Srdana Golubovića.

Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu Lina Kežić (predsjednica), Dana Budisavljević, Ksenija Marinković, Vesna Mort i Danko Vučinović. Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma “Berge Istra”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program