David Bowie upravo završava novi album, a oni koji su ga čuli kažu da zvuči poprilično suludo

Album će se zvati 'Blackstar', a izlazi na pjevačev rođendan, 8. siječnja

Rock legend David Bowie performs on stage at the Forum in Copenhagen late 07 October 2003. == DENMARK OUT ==
AFP PHOTO NILS MEILVANG/SCANPIX NORDFOTO
FOTO: AFP

Punih 10 godina prošlo je od izlaska albuma “Reality” (2003.) i “The Next Day” (2013.) Davida Bowiea. Srećom za sve njegove obožavatelje, do idućeg studijskog albuma ovog legendarnog glazbenika neće morati čekati još cijelo desetljeće; na njegovim službenim web stranicama potvrđeno je kako “Blackstar” izlazi 8. siječnja iduće godine, na pjevačev 69. rođendan.

The Times UK je bio prvi koji je objavio vijest o Bowievom novom albumu. Oni su došli do neimenovanog insajdera koji je već čuo novi materijal i koji tvrdi kako “Blackstar” zvuči izuzetno eksperimentalno i kako se na njemu mogu naći različiti glazbeni utjecaji, od gregorijanskih napjeva do dugačkih improviziranih jazz instrumentala. Zbog svega toga, tvrdi spomenuti insajder, cijeli album zvuči poprilično suludo.

Snimao ga godinu dana sa grupom jazz glazbenika

Bowie je ovaj album navodno snimao u posljednjih godinu dana u njujorškom studiju Magic Shop, zajedno sa skupinom jazz glazbenika. Opis “Blackstara” je u skladu s 7-minutnom pjesmom “Sue” koju je Bowie izdao prošle godine i koja je inspirirana Scottom Walkerom, glazbenim idolom britanskog pjevača.

Prema nekim nepotvrđenim navodima na “Blackstaru” se trebalo naći nekoliko pjesama koje je Bowie skladao za svoj tajni projekt “Lazarus”, no pjevač je to demantirao na svojem Facebook profilu. “Lazarus” je nastavak znanstveno-fantastičnog filma “The Man Who Fell To Earth” u kojem glumi Bowie, ali ovaj nastavak će biti realiziran u formi mjuzikla. Njegova premijera dogoditi će se idućeg mjeseca u New Yorku.