David Lynch je upravo odustao od novih Twin Peaksa jer ga premalo plaćaju

Lynch je dugo najavljivao povratak kultne serije, ali izgleda da se to neće dogoditi

LOS ANGELES, CA – APRIL 01: (EDITORS NOTE: This image was shot in black and white. No color version available.) Filmmaker David Lynch attends the David Lynch Foundation’s DLF Live presents “The Music Of David Lynch” at The Theatre at Ace Hotel on April 1, 2015 in Los Angeles, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Samo tri mjeseca nakon što je David Lynch ispuni snove milijuna Twin Peaks frikova i najavio da se serija vraća na televiziju, jučer je izazvao potpuni kaos kada je rekao da ništa od toga. Na Twitteru i Facebooku je objavio da on neće režirati nove epizode. Iz projekta se, kako kaže, povukao zato što Showtime, mreža koja će biti producent, nije Lynchu ponudila dovoljno novaca za scenarij i režiju novih epizoda. Barem ne dovoljno da bi opravdalo dobar scenarij.

Zadnjih dvanaest sati internet (barem onaj koji zanima Twin Peaks) je u potpunom kaosu. Prvo se pojavila vijest da je Showtime potpuno otkazao produkciju novih epizoda Twin Peaksa. Stvari su eskalirale kada je Lynch objavio da se on povlači, što su svi protumačili kao potvrdu glasina o povlačenju Showtimea iz projekta.

Povlačenje ključnog autora serije

Srećom, Lynch je bio pribran barem nekoliko minuta pa je malo pojasnio stvari. Showtime definitivno ne odustaje od produkcije serije, samo se on kao autor povlači iz projekta. I čini mi se da bi to mogla biti samo dobra vijest.

Dear Facebook Friends, Showtime did not pull the plug on Twin Peaks. After 1 year and 4 months of negotiations, I left…

Gepostet von David Lynch am Sonntag, 5. April 2015

Nove epizode Twin Peaksa, u kojima se Kyle MacLachlan trebao ponovo pojaviti u ulozi specijalnog agenta Dale Coopera, se trebao pojaviti 10. lipnja, na isti dan kada je Laura Palmer najavila Cooperu da će se sastati krajem prve sezone.

U produkciji potpuno zbunjeni

Showtime nije želio previše komentirati njihovo navodno odustajanje od produkcije, već su se samo osvrnuli na Lyncha. “Rastužilo nas je kada smo pročitali izjavu Davida Lyncha jer smo bili uvjereni da radimo s njegovim agentima na nekoliko sitnih članaka ugovora”, kažu iz Showtimea. “Showtime obožava svijet Twin Peaksa i zadržat ćemo nadu da ćemo seriju moći vratiti s fenomenalnim kreatorima, David Lynchem i Mark Frostom, na čelu”.

Lynch bi se još uvijek mogao vratiti projektu ako mu se ponudi više novaca ili ako se postigne neki drugi dogovor. U međuvremenu, trebamo se nadati da ovaj put mogu napraviti Twin Peaks kao ozbiljno dobru seriju.