David Lynch se vraća u velikom stilu, ali ne u film. Poznati redatelj organizirat će dosta bizarni glazbeni festival

Festival će se zvati Disruption, a kreće već ove jeseni

British director David Lynch gives a press conference in Helsinki 05 November 2007. Lynch is in Finland until 09 November 2007 to launch a consciousness-based national university in Finland. / AFP PHOTO / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
FOTO: AFP

Čini se da je svjetski poznati redatelj David Lynch odlučio ponovno malo šokirati svijet. Lynch, naime, već ove jeseni pokreće svoj vlastiti glazbeni festival. Zvat će se Festival of Disruption, trajat će dva dana (8. i 9. listopada) i to centru Los Angelesa.

Poznajete li rad ovog redatelja, znate da su njegovi filmovi, u najmanju ruku, malo pomaknuti. A ništa drugačiji nije ni lineup njegovog festivala. Okupio je Roberta Planta i the Sensational Space Shifterse, St. Vincenta, Questlove, Rhye, dok će glazbu iz njegove popularne serije Twin Peaks izvoditi Sky Ferreira, Xiu Xiu i Angelo Badalamenti.

Lynch je okupio dosta opskurnu ekipu

Osim toga, priča se da bi se na Disruptionu mogli pojaviti i zvijezde iz njegovog filma Plavi baršun Kyle MacLachlan i Laura Dern, Debbie Harry i Chris Stein iz grupe Blondie i Mel Brooks. A neće ni filmofili biti zakinuti s obzirom na to da se planiraju i projekcije Lynchevih filmova.

Festivalske karte uskoro će se moći kupiti online, a svi prihodi namijenjeni su njegovoj fondaciji čija je misija ublažavanje toksičnog stresa i trauma kod žrtvi obiteljskog nasilja, veterana oboljelih od PTSP-a i napaćene urbane mladeži.