Disney kreće sa snimanjem filma Prince Charming. Neće se vrtiti oko princa iz bajke, nego njegova brata

Film je najavljen još prije dvije godine, ali onda se odustalo. Sad su našli redatelja i scenarista

FOTO: Disney

Disney se proširio akvizicijom Marvela i Star Wars franšize, no još uvijek voli ono po čemu je postao poznat – klasične bajke. Njihovi animirani filmovi su većinom žanrovski klasici, a u zadnje vrijeme su se posvetili snimanju live action filmova (dakle sa stvarnim glumcima) prema svojim najpoznatijim crtićima.

Zasad su u igranim verzijama imali dosta uspjeha. Filmovi poput Alise u zemlju čudesa, Pepeljuge i ovogodišnji Ljepotica i zvijer su zaradili vrlo pozitivne kritike i nominacije za Oscara (Alisa ih je osvojila dva). Sada su objavili da snimaju novi live action projekt, Prince Charming. Film je najavljen još prije dvije godine, u međuvremeno se od njega odustalo, no sada kreću ispočetka s novim redateljem i scenaristom

Gledat ćemo priču iz perspektive prinčeva brata

Princ Charming će prepričati avanture glavnog junaka i arhetipskog spasitelja dama u nevolji, koji se pojavljuje u Snjeguljici, Pepeljuzi i Trnoružici. No mali tvist je što ćemo njegove avanture gledati i perspektive njegovog zanemarenog brata, koji je crna ovca u obitelji.

Film će režirati i sastaviti scenarij Stephen Chbosky, redatelj i scenarist. Skrenuo je pažnju na sebe odličnom tinejdžerskom humornom dramom Perks of Being a Wallflower koju je režirao prema vlastitoj knjizi, a njegov već sad hvaljeni Wonder s Juliom Roberts i Owenom Wilsonom stiže u naša kina 23. studenoga. Trenutno još nisu objavljeni detalji o datumu kada Prince Charming stiže u kina.