Dobra vijest je da se snima treći nastavak 'Zločestih dečkiju'. Loša vijest je da ga neće režirati Michael Bay

Zasad je nepoznato da li je poznati redalj sam odustao ili je to odluka studija

From L-R: American movie director Michael Bay, actor Will Smith, actress Gabrielle Union, and producer Jerry Bruckheimer, pose for photographers during a photo session after a news conference at a Tokyo hotel, 26 August 2003, to promote their new movie 'Bad Boys II'. The movie will be shown from 29 November all over Japan.             AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI
FOTO: AFP

Već se godinama priča o snimanju novog nastavka “Zločestih dečkiju” (nikad nismo voljeli ovaj prijevod). Puno se neprovjerenih informacija pojavilo u medijima u tom periodu, od toga da Will Smith neće glumiti, pa onda da ni Martin Lawrence neće, do toga da se kreće snimati s originalnom postavom što se nikad nije dogodilo. Čini se da je sad studiju Sony Pictures dozlogrdilo čekanje i konačno kreće s razvojem scenarija za treći dio.

Deadline je dobio provjerene informacije od insajdera iz ovog studija koji tvrde da je Joe Carnahan angažiran da finalizira scenarij. To očito znači da autor scenarija za prva dva nastavka i prve verzije za treći, David Guggenheim, više nije dio franšize. No ono što je još bitnija vijest je ponuda koju je Carnahan (navodno) dobio, a to je da sam i režira film. Ako se to stvarno dogodi, to bi značilo da majstor megaspektakala Michael Bay također ispada iz igre. Da li je to njegova odluka zbog zauzetosti drugim projektima ili je to izbor studija, zasad je nepoznato.

Sony želi snimiti taj film što prije

Iako Joe Carnahan nije pretjerano poznato ime široj javnosti, njegov potpis stoji na više poznatih projekata; napisao je scenarije za filmove “The A-Team”, “Narc” i “The Grey” u kojem glumi Liam Neeson. On je tvorac serije “State of Affairs”, a radio je i na nekoliko epizoda popularne serije “The Blacklist”. Pisanje scenarija i režiranje blockbustera poput “Bad Boysa” bi značio veliki korak naprijed u njegovoj karijeri.

https://twitter.com/carnojoe/status/608481492084260864

Sony Pictures je u velikoj žurbi da se što prije krene sa snimanjem. Nadaju se da bi sve moglo biti spremno za početak već kad Will Smith završi sa snimanjem “Suicide Squada” koje je trenutno u tijeku. Ako se to zaista ostvati, to bi značilo da nove “Bad Boyse” možemo očekivati u kinima već iduće godine.