Dogodilo se nešto što nitko nije očekivao. Abba je prvi put u posljednjih 30 godina nastupila u punom sastavu

Izveli su jednu pjesmu i oduševili cijeli svijet

Swedish pop group Abba (from L to R) Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-frid Lyngstad and Benny Andersson, is on stage, November 18th, 1976, in Gothenburg. / AFP PHOTO / EPU
FOTO: AFP

Članovi grupe Abba nastupili su ovaj vikend u Stockholmu zajedno prvi put u posljednjih 30 godina, piše Guardian. Taj povijesni nastup dogodio se na jednoj privatnoj gali na kojoj se obilježavala 50. obljetnica prvog susreta Björna Ulvaeusa i Bennyja Anderssona kojima su se u jednom trenutku na pozornici pridružile Agnetha Fältskog i Anni-Frid Lyngstadon.

Članovi nekad megapopularne grupe govorili su okupljenima o svojoj karijeri nakon čega su zajedno izveli Abbin hit Me and I iz 1980. godine. Kako pišu švedski mediji, bio je to nastup kojeg nitko nije očekivao.

View this post on Instagram

ABBA. #björnobenny #b&b50 #thankyouforthemusic

A post shared by Per Sundin (@perurban) on

Navodno je do minikoncerta došlo usred recitacije stihova spomenute pjesme koju su Lyngstad i Fältskog govorile u čast Anderssona i Ulvaeusa koji su im se potom spontano priključili na pozornici i počeli pjevati. Nažalost, zasad se još nisu pojavile nikakve snimke izvedbe te pjesme, ali zato društvene mreže vrve fotografija tog povijesnog nastupa.

Ogromna pauza

Abba je svoj zadnji nastup u punom sastavu odradila 1982. godine, a posljednji put su svi članovi grupe zajedno viđeni na premijeri Mamma Mie u Stockholmu. Bio je to veliki događaj budući da se članovi grupe nisu pojavili okupljeni čak niti 2010. kad je Abba uvrštena u Rock and Roll Hall of Fame.

Lyngstad se osvrnula na ovo neočekivano okupljanje rekavši da je bilo genijalno i nabijeno osjećajima. “Bili smo na tom putu kroz našu povijest i bilo je jako nostalgično”, rekla je poznata pjevačica Expressenu.