Dogodilo se ono što su svi očekivali, Marin Blažević od danas će i službeno voditi riječki HNK

Iz HDZ-a poručuju kako ne očekuju prevelika iznenađenja

19.06.2015. Rijeka - Oliver Frljic i Marin Blazevic u HNK Ivana pl Zajca na konferenciji za medije najavili su predstavu Trilogija o Hrvatskom fasizmu koja ce se odrzati 22., 23. i 24.06. na prostoru ipred kazalista. Djelatnici orkestra kazalista osudili su gadjanje njihovih clanova jajima na sinocnjem otvorenju Rijeckih ljetnih noci. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Riječko Gradsko vijeće potvrdilo je danas na sjednici imenovanje Marina Blaževića na dužnost intendanta HNK Ivana pl. Zajca. Na istoj je sjednici mandat produžen i Slavenu Tolju koji će u narednim godinama nastaviti voditi Muzej moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci. U igri je, osim Blaževića, bila i glumica Ana Vilenica, no Kazališno je vijeće prednost dalo dosadašnjem ravnatelju Opere.

“Blaževićev program vrlo je ambiciozan, iskazano je veliko poznavanje izvedbenih umjetnosti i upućenost u unutarnji ustroj kazališta, a program je izvediv u sklopu financijskih mogućnosti te kuće”, rekao je Nenad Šegvić, predsjednik Kazališnog vijeća. Za Blaževića je, inače, glasovalo troje članova Vijeća, jedan je bio protiv dok je jedan bio suzdržan.

HDZ od Blaževića ne očekuje velika iznenađenja

HDZ-ova gradska zastupnica Tea Čakljušić-Mance rekla je da od Blaževića ne očekuje velika iznenađenja budući da je on ionako vodio kazalište budući da Frljić gotovo nikad nije bio u Rijeci.

Riječki gradonačelnik Obersnel također je podržao dosadašnjeg prvog Frljićevog suradnika poručivši da je za njihov progam glasovala većina gradskih zastupnika te da je Blažević zbog toga bio idealni kandidat za završavanje ciklusa.