Dokumentarac o Kurtu Cobainu otkriva nepoznate detalje iz njegova života

Ovo je definitivno jedan od najisčekivanijih filmova ove godine

Prošlog tjedna na festivalu SXSW u Teksasu svoju premijeru doživio je dokumentarac “Kurt Cobain – Montage of Heck”. Ovaj film o pjevaču legendarne grupe Nirvana prvi je kojeg je njegova obitelj službeno odobrila i u čijem je snimanju sudjelovala. Za potrebe snimanja Cobainova udovica Courtney Love je na raspolaganje stavila njegovu privatnu arhivu, a intervjue za film su, osim nje, dali i Krist Novoselic i Kurtova nekadašnja djevojka Tracy Marander. Frances Bean Cobain, kćer Kurta i Courtney, na ovom projektu nosi titulu izvršne producentice. Jedina osoba koja iz nepoznatih razloga ni na koji način nije sudjelovala u snimanju je bivši bubnjar Nirvane Dave Grohl.

Režiju filma potpisuje Brett Morgen, koji je u posljednjih petnaestak godina već producirao hvaljene dokumentarce poput “On The Ropes”, “The Kid Stays in the Picture” i “Crossfire Hurricane”. No “Montage of Heck” je vjerojatno njegov najisčekivaniji film do danas. “Ovaj film nije nužno o punk rock pjevaču i njegovu bendu. To je priča o dječaku i njegovu putovanju kroz život”, izjavio je Morgen.

Ovaj film je intenzivno i intimno iskustvo

Uz pomoć Morgenova vodstva, film nas kronološki vodi kroz Cobainov kaotičan život – od rođenja i prvih koraka, preko adolescentske anksioznosti, uspona Nirvane, zaljubljivanja u Courtney, rođenja Frances, problema sa drogom pa sve do kraja njegova puta 1994. godine. Kroz film imamo uvid u njegove privatne audio i video snimke, zapise iz dnevnika, skice i pjesme koje gledateljima omogućuju da dobiju posve novi uvid u Kurtov život. Oni koji su film pogledali opisuju ga kao intenzivno i iznimno intimno iskustvo.

Film će svoju televizijsku premijeru doživjeti 5.4. na HBO-u.

https://www.youtube.com/watch?v=_IBWbpJdRMQ